Outokumpu luopuu kuparista ja messingistä

Outokumpu on allekirjoittanut sopimuksen kupariputkiliiketoimintansa myymisestä Cupori Group Oy:lle, jonka pääomistajia ovat Outokummun Copper Tube & Brass -divisioonan johtaja Lauri Rautala ja talousjohtaja Markku Mustalammi.
Kauppahinta on noin 50 miljoonaa euroa. Outokumpu kirjaa kaupasta noin 65 miljoonan euron myyntitappion. Kauppa on tarkoitus saada päätökseen toukokuun puolivälissä, normaalien sopimusehtojen, mm. viranomaislupien toteutuessa.
Myydyn liiketoiminnan liikevaihto vuonna 2007 oli noin 510 milj. euroa ja tilikauden tappio noin 5 milj. euroa. Liiketoimintaan kuuluu kuparisia LV-asennus- ja teollisuusputkia valmistavat yhtiöt Porissa, Espanjan Zaratamossa, Ruotsin Västeråsissa ja Belgian Liègessä sekä kupariputkien myyntiyhtiöt Ranskassa, Saksassa ja Italiassa. Myytyjen yhtiöiden palveluksessa on yhteensä noin 730 henkilöä.
Ostaja on ilmoittanut Outokummulle, että se aikoo kaupan toteuduttua jakaa liiketoiminnan kahteen erilliseen yhtiöön, joilla on eri omistajat. Tämän seurauksena Cupori Group Oy omistaa Italian myyntiyhtiön sekä tehtaat Suomessa ja Ruotsissa, ja Leaf Business Holdings S.L. Ranskan ja Saksan myyntiyhtiöt sekä tehtaat Belgiassa ja Espanjassa.
Outokumpu aloitti kuparipuolituotteiden liiketoiminnasta luopumisen vuonna 2005 myymällä pääosan Outokumpu Copperista Nordic Capitalille. Putkituotteiden myynnin jälkeen kuparipuolituotteista luopuminen on saatu lähes päätökseensä, jäljelle jää vielä kaksi messinkituotteita valmistavaa yksikköä Ruotsissa ja Hollannissa. Outokummun tarkoitus on luopua myös näistä yksiköistä.
Kupariputkista ja messikituotteista luopumisen jälkeen Outokumpu on yksinomaan ruostumattomaan teräkseen keskittyvä yhtiö.

Lue lisää

Katso kaikki