Onnisella iso ja onnistunut messutapahtuma Tallinnassa

Onninen Oy järjesti 10.-13.9.2007 Tallinnassa näyttävät messut. Ensimmäistä kertaa niin sähkö- kuin LVI-alan näytteilleasettajat ja tuotteet olivat esillä samassa tapahtumassa. Näytteilleasettajia oli kaiken kaikkiaan noin 100. Messuilla kävi noin 2 000 vierasta, mukana oli urakoitsijoita, toimittajia sekä muita sidosryhmäläisiä.
Konsernin toimitusjohtaja Harri Sivula kertoi lehdistötilaisuudessa Onninen-konsernin tavoittelevan noin 1,7 miljardin euron liikevaihtoa tälle vuodelle. Konserni työllistää kaikkiaan 3 400 henkilöä kahdeksassa maassa. Puolet liikevaihdosta tulee Suomesta, vaikka vain 30 prosenttia henkilöstöstä työskentelee Suomessa.
Onninen Suomi Oy:n toimitusjohtaja Tuomo Väänänen kertoi, että yhtiöllä on Suomessa noin 25 000 asiakasta. Varastosta löytyy 35 000 varastonimikettä. Suomessa Onninen Express -toimipaikkoja 38 ja jakelukeskus Hyvinkäällä. Vuoden 2006 liikevaihto oli 706 miljoonaa euroa ja tulos 39,6 miljoonaa euroa. Onninen Suomen asiakassegmentti jakautuu karkeasti ottaen seuraavasti; Urakointi yli 50 prosenttia, teollisuus n. 30 prosenttia, infra alle 20 ja jälleenmyyjät alle 5 prosenttia.
Tuomo Väänänen kertoi hintojen nousevan keskimäärin viisi prosenttia kuluvana vuonna, joskin hintojen nousut ja laskut vaihtelevat tuoteryhmittäin. Selkeää puutetta ja pitkiä toimitusaikoja on tietyissä erikoismateriaaleissa, kuten esimerkiksi eräissä teräslaaduissa, joiden toimitusajat ovat jopa 1 – 2 vuotta.

Lue lisää

Katso kaikki