Öljylämmitysjärjestelmien kunnostus piristymässä pysähdyksen jälkeen

Öljylämmityskattiloiden pitkään jatkunut positiivinen myyntikehitys pysähtyi viime vuonna loppuvuodesta energia-avustusten odotteluun ja myyntiluvut päätyivät laskuun. Nyt kattiloiden uusiminen näyttää kuitenkin piristyvän, ja lisäpotkua odotetaan ajankohtaisista pientalojen energia-avustuksista.

Kattiloita myytiin viime vuonna 15 prosenttia vähemmän kuin vuonna 2004. Öljy- ja Kaasulämmitys Yhdistyksen tilastojen mukaan öljylämmityskattiloita myytiin nyt yhteensä 10 600 kappaletta, kun luku oli vuotta aikaisemmin 12 400.

Öljy- ja Kaasulämmitys Yhdistyksen toimitusjohtaja Ari Virsunen uskoo, että viime vuoden kattilamyynnin laskun taustalla oli kuluttajien varovaisuutta. Öljylämmittäjät odottivat suunnitteilla olleita valtion energia-avustuksia pientaloille.

Kiinnostus öljylämmityslaitteiden uusimiseen heräsi maaliskuun lopussa, kun energia-avustuksista tehtiin päätös. Valtioneuvosto hyväksyi asetuksen, jonka mukaan pientaloille voidaan myöntää energia-avustuksia, jos talon lämmitysjärjestelmä uusitaan kasvihuonepäästöjä vähentävällä tavalla.

Muun muassa aurinkoenergian ja öljylämmityksen yhdistävä aurinkoöljy-lämmitys kuuluu avustusten piiriin. Avustusta voi saada myös, jos lisää aurinkoenergian nykyiseen öljylämmitysjärjestelmään. Avustuksia voi hakea 18.4.-12.5.2006. Tietoa asiasta saa verkkosivuilta www.ara.fi sekä omasta asuinkunnasta. Avustusta tulee hakea ennen remonttia.

-Tällä hetkellä tilanne näyttää erittäin positiiviselta ja pieni notkahdus kattilakaupassa on aiheuttanut entistä aktiivisempaa kysyntää. Öljylämmittäjien remontointi-into on nousussa ja kevääksi kattilanvaihtoon on paikka paikoin jo jonoa, selvittää Virsunen.

Lue lisää

Katso kaikki