Oilonilla juhlavuosi

Oilon Oy täytti 50 vuotta ja merkkipäivää juhlittiin niin Suomessa kuin Kiinassakin. Yhtiön liikevaihto kasvoi omalla toiminnalla reilusti  yli 50 miljoonan. Myynti kasvoi lähes 30 %. Kun yhtiö osti kylmätekniikan ja isojen lämpöpumppujen osaajan Scancool Oy:n, kasvoi yhtiön koko liikevaihto kasvoi 44 miljoonasta eurosta 70 miljoonaan. Scancoolin osuus tästä oli 13 miljoonaa.

Kiinassa yhtiö siirsi tuotantonsa Wuxissa uusiin moderneihin ja suurempiin tiloihin kesän aikana ja Brasiliaan perustettiin myynti- ja huoltokonttori Campinaksen kaupunkiin.

Monet muutokset eivät  heikentäneet tuloksentekoa, vaan toiminta ja kasvu olivat myös tuloksellista. Oilonin viime vuodet ovat olleet melko hyviä ja juhlavuosi osoittautui niistä parhaaksi. Yhtiö teki historian parhaan tuloksen, noin 4,4 miljoonaa euroa ennen veroja. Tulos verojen jälkeen oli 2,8 miljoonaa euroa.

Kehitystä tapahtui jälleen merkittävästi ympäristöteknologian liiketoiminnassa. Oilon Energy Oy kasvoi kaksinkertaiseksi isohkojen prosessikaasu- ja päästövähennysprojektien kantamana. Lämpöpumppuliiketoiminnat kasvoivat kaksinkertaisiksi. Teollisuuspolttimilla saatiin kasvua aikaan Venäjällä ja Kiinassa.

Alkanut vuosi ei ole kaikilta liiketoiminta-alueilta ollut yhtä lupaava. Tilauskannan kehittyminen on ollut hitaampaa ja Oilon antoi yt-varoituksen mahdollisten lomautusten varalta. Toistaiseksi lomautuksiin ei ole turvauduttu. Kevään tilauskanta on parantunut, mutta markkinat ovat vielä melko epävarmat.

Tulevaisuuteen Oilonilla suhtaudutaan varovaisen toiveikkaasti, sillä uudet energiatehokkuutta parantavat ja ympäristöystävälliset tuotteet kiinnostavat asiakkaita. Yhteistyö Scancoolin kanssa on saatu erinomaiseen kuntoon ja yhtiöt voivat hyödyntää toistensa osaamista niin kotimaassa kuin ulkomaillakin.

Lämmityshybridit ja teollisuushybridit tulevat vauhdilla energiatuotannon arkipäivään.

www.oilon.com

Lue lisää

Katso kaikki