NREP ja Kapacity.io yhteistyöhön – Tavoitteena vähentää sähkönkulutuksen päästöjä ja sähköverkon kuormitusta

Kauppakeskus Duo. Kuva: NREP

NREP ja Kapacity.io ovat solmineet puitesopimuksen, jonka tavoitteena on sekä vähentää sähkönkulutuksesta syntyviä päästöjä sekä vähentää sähköverkon tarpeetonta kulutusta, kertoo NREP tiedotteessaan.

Kiinteistöalan rooli energiakriisiin varautumisessa on merkittävä. NREP ja Kapacity.ion puitesopimus solmittiin kesällä, ja ensimmäisiä kiinteistöjä kytketään järjestelmään parhaillaan.

− Yhteistyö Kapacity.ion kanssa mahdollistaa meille sekä fiksumman energian käytön että vähentää sähkön kysyntäpainetta. Tämä on merkittävä toimi energiakriisin koetellessa yhteiskuntiamme nyt syksyllä ja tulevana talvena, kommentoi NREPin johtaja Joonas Lemström tiedotteessa.

Yhteistyössä tavoitellaan 25 prosentin vähennystä sähkölaskussa ja 10 prosentin vähennystä sähkökulutuksen hiilidioksidipäästöissä. NREPin tavoitteena on liittää kaikki soveltuvat kiinteistöt osaksi Kapacity.ion ohjauspalvelua. Ensimmäisten kiinteistöjen joukkoon kuuluu muun muassa kauppakeskus Duo sekä Juli Livingin asuntokohteita.

− Yhteistyön avulla kiinteistöt kytketään osaksi älykästä sähköjärjestelmää, jonka avulla hyödynnetään yhä enemmän uusiutuvaa energiaa sekä lieventämään sähköverkon kuormitusta, kommentoi Kapacity.ion operatiivinen johtaja Sonja Salo.    

Sähkön kysyntäjoustolla tarkoitetaan sähkönkäytön siirtämistä korkean kulutuksen ja hinnan tunneilta edullisempaan ajankohtaan tai käytön hetkellistä muuttamista tehotasapainon hallinnan tarpeisiin. Sähkön kysyntäjousto on avainasemassa riittävän energiavarastointikapasiteetin saavuttamiseksi. Siirtämällä kulutusta sähköverkon kannalta suotuisiin ajankohtiin vältetään tarpeettomia investointeja ja hyödynnetään tehokkaammin nykyistä infrastruktuuria.

Lue lisää

Katso kaikki