Nopea putkistosaneeraus pinta-asennetuilla kupariputkilla

Saton omistamassa vuokrataloyhtiössä Hämeenlinnassa on tehty putkiremontti pinta-asennetuilla kromatuilla kupariputkilla. 1960-luvulla rakennetun kerrostalon porraskäytävissä uuden putkiston nousuputket sijoitettiin valmiiksi maalattuihin koteloihin, jotka ääni- ja lämpöeristettiin. Koteloihin sijoitetuista nousuputkista vedettiin huoneistokohtaiset käyttövesiputket. Huoneiston sisällä putkitukset tehtiin pinta-asennuksina. Asukkaat asuivat kodeissaan koko putkistosaneerauksen ajan.
Putkistosaneerauksessa käytettiin Cuporin kromipinnoitettuja kupariputkia.
– Kylpyhuoneen putkiasennukset voidaan toteuttaa todella siististi ja nopeasti käyttämällä kromattua kupariputkea ja kromattuja puristusliittimiä. Työ on asennuksen jälkeen valmis ja lopputulos on näyttävän näköinen, sanoo putkiasentaja Pekka Hämäläinen Kantaputki Oy:stä. Hämäläisen mukaan kromattujen puristusliittimillä asennus nopeutuu, ja samalla vältetään putkijuottamisen tulityöt. Koneellisesti tehdyt puristusliitokset ovat kestäviä, varmoja ja tasalaatuisia.

Hämeenlinna kohteessa käytettiin asunnoissa pinta-asennusta nopeuttamaan remonttia. Porrashuoneessa uudet kupariputket asennettiin valmiiksi maalattuihin koteloihin. Palonkestävänä materiaalina kupariputket eivät tarvitse erillistä paloeristystä.

Lisätietoa: www.cupori.com

Lue lisää

Katso kaikki