Nokian hyvinvointikeskuksen toteuttajaksi Skanska

Urakka kattaa myös talotekniset asennukset.

Nokian kaupunki on valinnut Skanskan Nokian hyvinvointikeskuksen toteuttajaksi. Skanskan vastuulla ovat sekä kohteen suunnittelu että rakentaminen. Urakka kattaa myös talotekniset asennukset.

Osoitteeseen Maununkatu 16 rakentuvaan uudisrakennukseen tulee noin 10 500 bruttoneliömetriä yhteensä viiteen kerrokseen. Rakennus sijoittuu vanhan puretun Nokian terveyskeskuksen paikalle, ja sen energialuokka on A.

Hankkeen suunnittelu aloitetaan heti vuoden 2021 alussa, ja rakentaminen myöhemmin keväällä.

– Hyvinvointikeskus on merkittävä nokialaisten peruspalvelujen tuottamisen edellytyksiä vahvistava ja tehostava rakennushanke Nokian keskustassa. Uutta hyvinvointikeskusta on valmisteltu huolellisesti ja sen toteuttamista varten on saatu sosiaali- ja terveysministeriön poikkeuslupa, Nokian kaupungin talousjohtaja Mikko Koskela sanoo.

Rakennus sijaitsee ympäristössä, jossa on kolme vanhaa suojeltua sairaalarakennusta, mikä on huomioitu uuden hyvinvointikeskuksen ulkomuodossa. Rakennuksen tunnusmerkkinä on kattolyhty. Lyhty on valaistuna hyvinvointikeskuksen maamerkki, ja se tuo luonnonvaloa rakennuksen pääaulaan.

Sisätiloissa hyödynnetään mahdollisimman paljon puumateriaalia, mikä tuo lämpimän tunnelman.

– Aloitamme hankkeen suunnitelmien kehittämisen vuoden alusta yhteistyössä Nokian kaupungin kanssa. Tavoitteena on löytää ratkaisut, jotka tukevat uuden hyvinvointikeskuksen toiminnallisuuksia parhaiten. Suunnitteluprosessissa käymme keskustelua tiiviisti myös eri käyttäjäryhmien kanssa, kertoo tulosyksikön johtaja Antti Palo-oja Skanskalta.

Lue lisää

Katso kaikki