NIAM tekee viidennen kiinteistösijoituksen Suomeen

Ruotsalainen kiinteistösijoitusrahasto Niam Fond III tekee uuden sijoituksen Suomeen paikallisen Niam III Holding Oy:n kautta. Yhtiö on allekirjoittanut sopimuksen toimistokiinteistön ostamisesta NCC Property Development Oy:ltä noin 24 miljoonan euron kauppahintaan.

NCC-talo 3:n rakennustyöt on jo käynnistetty, ja kohde valmistuu huhtikuussa 2007. Kiinteistön bruttoala on noin 12.300 ja huoneistoala noin 6.300 neliömetriä. Tiloista noin 65 prosenttia on vuokrattu, ja vapaana olevista tiloista on käynnissä useita neuvotteluja.

NCC-talot sijaitsevat Mannerheimintiellä Helsingin Ruskeasuolla. Valmistuttuaan ne tarjoavat työtilat 800-900 hengelle. Ensimmäiset kaksi taloa valmistuivat kesällä 2004 ja niissä toimivat NCC, Lääkelaitos, Tietotili ja kampaamo Sirpa Mansner. NCC-talot tarjoavat runsaasti keskitettyjä palveluja, kuten edustus- ja kokoustilat, ravintolapalvelut ja kunto- ja liikuntatilat sekä runsaasti autopaikkoja.

�?�Suomen kiinteistömarkkinat ovat sijoittajan näkökulmasta tällä hetkellä erittäin mielenkiintoiset. Tavoitteenamme on kasvaa Suomessa. Aiomme tehdä Suomeen erityyppisiä kiinteistösijoituksia puolella miljardilla eurolla, joko itse tai yhdessä kumppaneidemme kanssa�?�, sanoo Henrik Saxborn Niamilta.

�?�Kehitämme uudessa NCC-talossa ”Future office” -teemaa, joka perustuu vuorovaikutukseen, avoimuuteen ja työniloon. Testaamme tilat ja kehittämämme ratkaisun muuttamalla taloon itse�?�, toteaa Jorma Ahokas NCC:ltä.

Tämä on Niam Fond III:n viides kiinteistökauppa Suomessa, jonka jälkeen Niam Fond III on ostanut NCC:ltä kiinteistöjä noin 95 miljoonalla eurolla. Vuosi sitten sen omistukseen siirtyivät Oulun Pilot 1 ja Tampereen Dynamo sekä rakenteilla olleet Helsingin Opus 3 ja Vantaan Airport Plaza Alto.

Lue lisää

Katso kaikki