NEFCO investoi tuuli- ja vesivoimaan Kiinassa

Huhtikuussa toimintansa aloittanut Pohjoismaiden ympäristörahoitusyhtiö NEFCO on sijoittanut tuulivoiman ja pienimuotoiseen vesivoiman lisärakentamiseen Kiinassa. NEFCO:n hiilirahasto NeCF:n edustajat ovat allekirjoittaneet kaksi sopimusta päästövähenemien hankkimisesta Jiangsun maakunnassa sijaitsevasta tuulivoimahankkeesta sekä lounaiskiinalaisesta pienvesivoimahankkeesta.
Tuulivoimahankkeen on kehittänyt kiinalainen energiayritys Yangtze New Energy Development Co. Hanke koostuu 134 tuulimyllystä, joiden yhteenlaskettu kapasiteetti on 201 megawattia. Tuulipuiston arvioitu sähköntuotanto on 544 gigawattituntia, joka vastaa yli 119 000 keskimääräisen kotitalouden tarpeita.
NeCF arvioi parhaillaan useita uusiutuvien energialähteiden ja energiatehokkuuden hankkeita Kiinan, Intian ja Kaakkois-Aasian alueella. Global Wind Energy Councilin tilastojen mukaan maailmanlaajuisen tuulivoima-alan kasvu oli 27 prosenttia viime vuonna. Toimialan ennusteet viittaavat siihen, että maailmanlaajuisten tuulimarkkinoiden odotetaan kasvavan 155 prosenttia vuoteen 2012 mennessä, 240 GW:n tasolle.
Kiina kuuluu edelläkävijöihin ja maassa on tällä hetkellä maailman nopeimmin kasvavat tuulivoimamarkkinat, joiden keskimääräinen vuotuinen kasvu on ollut 56 prosenttia viimeisten seitsemän vuoden aikana. Kiina on nyt saavuttanut viidennen sijan asennetun tuulivoimakapasiteetin tilastoissa. Viime vuonna Kiinassa oli asennettu yhteensä 6 gigawattia tuulivoimakapasiteettia.
Tuulivoimasektori työllistää tällä hetkellä noin 200 000 ihmistä eri puolilla maailmaa ja yhteenlaskettu vuosittainen liikevaihto vuonna 2007 oli arviolta 25 miljardia euroa.
Lisätietoa:www.nefco.org

Lue lisää

Katso kaikki