NCC:lle huipputulos

NCC:n tulosparannus edelliseen vuoteen verrattuna oli 64 prosenttia. NCC Rakennuksen ja Property Developmentin liikevaihto nousi 788 miljoonaan euroon, missä on kasvua edelliseen vuoteen verrattuna 52 miljoonaa euroa. Tulos kasvoi 25,4:stä 41,7 miljoonaan euroon. Tilauskanta kasvoi 14 prosenttia ja asuntomyynti 48 prosenttia.

NCC Rakennus -konsernin liikevaihto vuonna 2005 oli 777,7 miljoonaa euroa nousten edellisvuodesta 51,1 miljoonaa euroa. Liikevaihtolukuun sisältyy osakemyyntiä 151,9 miljoonaa euroa.

Konsernin tulos ennen satunnaisia eriä ja veroja oli 33,5 miljoonaa euroa nousten edellisvuodesta 11,2 miljoonaa euroa. Konsernin liikevoitto oli 34,5 miljoonaa euroa, joka on 4,4 prosenttia liikevaihdosta. Sijoitetun pääoman tuotto oli 28,7 prosenttia ja oman pääoman tuotto 36,2 prosenttia.

NCC:llä omaperusteisen asuntotuotannon osuus säilyy vähintään samalla tasolla kuin vuonna 2005. Asuntorakentamisen määrä kasvaa Baltiassa ja Pietarissa, ja pientalokysyntään NCC on vastannut kehittämällä pientalokonseptin, IdeaKodin. Rakentaminen aloitetaan pääkaupunkiseudulta, ensimmäiset valmistuvat Vantaan Kivistöön, Espoon Hannuksenmäkeen ja Karhusuolle sekä Lohjalle.

– Rakentaminen jatkuu vahvana, mutta pullonkaulaksi on muodostunut pula osaavista tekijöistä. EU:n siirtymäsäännöt tulisi poistaa, jolloin ulkomaalaisen työvoiman käyttö olisi paremmin kontrolloitua, toimitusjohtaja Timo U. Korhonen vaatii.

Lue lisää

Katso kaikki