NCC sitoutuu energiansäästöön

NCC on ensimmäisenä suomalaisena yrityksenä saanut EU:n GreenBuilding Partner -statuksen. Se myönnetään yrityksille, jotka sitoutuvat toteuttamaan kaupallisia kiinteistöjä, joiden kokonaisenergiankulutus on 25 prosenttia alle kansallisten vaatimusten.
NCC:n toimitila- ja asuntokohteissa toteutetaan uusia energiansäästötoimia. Jatkossa NCC toteuttaa kaikki toimistohankkeensa näiden vaatimusten mukaisesti. Asuntorakentamisessa NCC on käynnistämässä ensimmäisten matalaenergia- ja myöhemmin passiivitalojen rakentamisen Espoon Vesirattaanmäkeen.
Ensimmäinen GreenBuilding -vaatimusten mukaan rakennettava projekti tulee Vantaan Aviapoliksessa sijaitsevaan Airport Plaza Business Parkiin. Energiansäästötavoitteeseen päästään panostamalla mm. rakennuksen ikkunoihin, vaipan ilmatiiviyteen, lämmön talteenottoon sekä rakennusten älykkyyteen. Green Building -kehitystyössä on ollut mukana suunnittelutoimisto Optiplan Oy sekä kansallisena yhteistyökumppanina Motiva Oy.
– NCC on kehittänyt Business Park -konseptiaan kahdenkymmenen vuoden ajan. Olemme tänä aikana tarjonneet tulevaisuuden toimitilat noin kahdelle sadalle yritykselle. Future Office -ratkaisumme ovat tähän asti keskittyneet tekniikan ja palveluiden lisäksi työympäristön kehittämiseen. Nyt on aika paneutua entistä tehokkaammin energiansäästöihin ja kestävään kehitykseen, yksikön johtaja Hannu Havanka kertoo.

Lue lisää

Katso kaikki