Naturvention on nyt Naava

Naava-älyviherseiniä on toimitettu yrityksiin ja kouluihin jo yli 1000 kappaletta.

Aiemmin Naturventionina tunnettu Jyväskylässä 2011 perustettu terveysteknologiayritys muuttaa nimensä Naavaksi. Nimenmuutos julkistettiin New Yorkin Times Squaren Nasdaq-valotaululla. Näkyvyys oli palkinto voitosta suomalaisinnovaatioita palkitsevassa Tuottava idea -kisassa.

“Aloitimme aivan uudenlaisen, ilmaa puhdistavan viherseinän kehittämisen toisen perustajan Niko Järvisen kanssa hänen opiskelijayksiössään. Nyt Naava-älyviherseiniä on toimitettu yrityksiin ja kouluihin jo yli 1000 kappaletta”, kertoo yrityksen perustaja ja toimitusjohtaja Aki Soudunsaari.

Naava-jäkälä on pohjoisessa luonnossa elävä puhtaan ilman indikaattori, joka kasvaa ainoastaan paikoissa, missä ihminen ei ole pilannut ilmanlaatua.

Vuodesta 1977 asti jaettu Nuorkauppakamarin Tuottava Idea -palkinnon aiempia voittajia ovat sellaiset menestystarinat kuin Ponsse, Genelec ja Polar.

“Yhä suurempi osa meistä viettää työ- ja vapaa-aikansa sisätiloissa. Puhtaan ilman tarve kasvaa merkittävästi, kun kaupungistuminen ja digitalisaatio etenevät. Naava-viherseinän luova toteutustapa ja yhtiön vahva kansainvälistyminen heti toiminnan alkumetreiltä

vakuuttivat tuomariston. Tässä on globaalin menestystarinan makua”, kertoo Nuorkauppakamarin Kristian Seppänen.

”Tavoitteenamme on, että vuonna 2025 miljardi ihmistä maailmassa hengittää pohjoismaisen puhdasta metsäilmaa ja nauttii luonnon hyvinvointivaikutuksista Naavan avulla”, sanoo Naavan globaalista myynnistä ja markkinoinnista vastaava Aslak de Silva.

 

INFO: Naava-älyviherseinä

  • Naava on biologinen ilmanpuhdistin, joka puhdistaa sisäilmaa epäpuhtauksista, tuottaa luonnollista ilmaa tilalle ja nostaa ilmankosteuden optimaaliselle tasolle. Yksi Naavan kasvi vastaa puhdistusteholtaan yli sataa tavallista huonekasvia.
  • Naava on tehnyt tutkimuksia yhdessä suomalaisten yliopistojen, VTT:n ja englantilaisen BRE-tutkimuslaitoksen kanssa. Naavojen puhdistustehosta ja luontovaikutuksista nauttivat tällä hetkellä mm. AstraZeneca, Finnair, Hanken, Radisson, Silja Line, Valmet, Vincit, ympäristöministeriö sekä yli kolmesataa muuta yritystä ja organisaatiota.

Lue lisää

Katso kaikki