Mitä on älykäs asuminen?

YIT tarjoaa asiakkailleen älykästä asumista Fortumin SmartLiving -palvelualustan avulla.

YIT antaa esimerkin älykkyyden viemisestä asuinrakennukseen. Yhtiö on valinnut Fortumin strategiseksi kumppanikseen uusien älykkäiden asumisen palvelujen tuottamisessa. Tavoite on, että YIT Kodeissa olisi tulevaisuudessa valmius ottaa käyttöön asukkaan valitsemia, asumisen arkea helpottavia palveluja.

”Älykodista on puhuttu arjen sujuvuuden yhteydessä jo useita vuosia, ja nyt teoria on viimein muuttumassa käytännöksi. Asiakkaillemme on tärkeää, että digitaaliset palvelut ovat helppokäyttöisiä ja arjessa hyvin toimivia. Fortum SmartLiving -ratkaisu on ottanut näissä asioissa ison harppauksen”, sanoo YIT:n Asumisen palvelut -kehitysohjelman johtaja Pekka Helin.

Fortumin SmartLiving -pilvipalvelun avulla asukas voi muun muassa seurata kotinsa energiankulutusta reaaliaikaisesti, säätää sisälämpötiloja, saada hälytyksiä mahdollisista vesivuodoista sekä varata saunavuoroja tai sähköautojen latauspisteitä.

Ensimmäiseksi SmartLiving-palvelu otetaan käyttöön YIT:n As. Oy Espoon Klovinsepässä. Peruspalvelu on kodeissa valmiina, ja sitä voi halutessaan täydentää lisäpaketeilla.

”Vahvuutenamme on oma sähköisen palvelun alustamme, jolle kehitämme jatkuvasti uusia Fortum SmartLiving palveluita”, myyntijohtaja Timo Kivi Fortum SmartLiving -yksiköstä kertoo.

 

 

Lue lisää

Katso kaikki