Miika Lundell palkittiin Pro Quality -palkinnolla maalämpökerrostalojen verkostovaikutuksia käsittelevästä diplomityöstään

Miika Lundell Pro Quality -gaalassa 20.9.2022. Kuva: Piritta Porthan

Talotekniikka-lehti osallistui 20.9. Pro Quality -palkintotilaisuuteen ravintola Palacessa Helsingissä. Tilaisuudessa Rakennustuotteiden Laatu Säätiö SR palkitsi Pro Quality -palkinnoilla kuusi rakentamis- ja talotekniikka-alan opinnäytetyötä.

Pro Quality -palkinnolla halutaan kannustaa alan opiskelijoita ja oppilaitoksia tutkimaan alaa ja kehittämään innovatiivisia ratkaisuja tämän päivän toimintaympäristöön. Säätiö jakoi Pro Quality -palkintoja nyt ensimmäistä kertaa.

Rakennustuotteiden Laatu Säätiö jakoi 5000 euron arvoisia Pro Quality -palkintoja opinnäytetöille, jotka ovat valmistuneet kuluvan vuoden tai viime vuoden aikana. Palkittavien opinnäytetöiden edellytettiin käsittelevän rakennustuoteteollisuuden, talotekniikan ja rakentamisen laadunhallintaa, sekä ympäristöön ja turvallisuuteen liittyvien haittavaikutusten eliminointia. Säätiön tavoitteena on luoda Pro Qualitystä jokavuotinen perinne.

Pro Quality -gaalan yleisöä. Kuva: Sanna Liimatainen

Yksi palkituista oli Miika Lundell ”Maalämpökerrostalojen verkostovaikutukset” -diplomityöllään. Lundellin työssä analysoidaan maalämmön yleistymisen vaikutuksia Helsingin sähkönjakeluverkossa kolmella eri tasolla: kiinteistön liittymässä, jakelumuuntajalla ja kaupunginosassa. Alueelliseen tarkasteluun Lundell valitsi työssään Helsingin Vuosaaren kaupunginosan, jossa kerrostalojen sähkönkulutuksen vuosienergia on Helsingin kaupunginosien suurin ja kerrostalojen kuormituksen osuus kaupunginosan kokonaissähkönkulutuksesta on merkittävä. Vuosaaren rakennuskannan perusteella työssä simuloitiin viisi eri skenaariota, joissa olemassa olevasta rakennuskannasta 10–100 prosenttia vaihtaa lämmitystavan maalämpöön.

Muut Pro Quality -palkitut olivat:

• Tohtorin väitöskirja: Teräskuidun pinnan sekä ympäröivän sementtikiven ominaisuuksien vaikutus teräskuidun ja sementtikiven väliseen tartuntaan
Anna Antonova, Aalto-yliopisto

• Tohtorin väitöskirja: Sähköajoneuvojen ja latausjärjestelmän ja -keskuksen kehittäminen
Toni Simolin, Tampereen yliopisto

• Diplomityö: Tilaelementeistä kootun puukerrostalon jäykistäminen
Daniel Lehtonen, Tampereen yliopisto

• Diplomityö: Vähäpäästöisten betonien käyttömahdollisuudet korjausrakentamisessa
Katriina Ruskeeniemi, Aalto-yliopisto

• Diplomityö: CLT-betoni-liittolaatan mitoitus ja poikkileikkauksen valitseminen
Tatu Saastamoinen, Tampereen yliopisto

Ryhmäkuva palkituista. Kuva: Sanna Liimatainen

——————————————————————-

Miika Lundellin diplomityöstä voit lukea lisää myöhemmin Talotekniikka-lehdestä.

Lue lisää

Katso kaikki