Matti Kurki on AFRYn kiinteistöjen rakennuttamisen toimialan uusi johtaja

Matti Kurki. Kuva: AFRY

Matti Kurki aloitti AFRYn Suomen Kiinteistöt ja rakentaminen -yksikköön kuuluvan Rakennuttaminen-toimialan johtajana lokakuussa 2022, kertoo AFRY tiedotteessaan.

Matti Kurjella on noin 30 vuoden kokemus kiinteistö- ja rakennusalan tehtävistä. Näistä viimeiset 18 vuotta hän on toiminut rakennuttajana. Uransa aikana hän on ollut sekä urakoitsija- että rakennuttajaorganisaatioiden palveluksessa ja rakennuttanut kymmeniä hankkeita.

Kurki haluaa viedä alaa eteenpäin painottamalla olennaiseen keskittymistä. Projektijohtamisen ydin on hänen mukaansa sidosryhmien odotusten tunnistaminen ja niiden täyttäminen tai ylittäminen. Hän pyrkii myös ravistelemaan alan kulttuuria kohti kokonaisuuden hallintaa ja laajempaa yhteistyötä osapuolten välillä.

− Osaoptimointia ja hankkeen pilkkomista tehdään edelleenkin liikaa, eikä se palvele aina hankkeen onnistumista. Yhteistoiminnallisia malleja olisi mahdollista käyttää paljon nykyistä enemmän. Etenkin kompleksisissa monikäyttäjähankkeissa niin uudis- kuin korjausrakentamisessa ei jokaisen tehtävän sisältöä eikä hankkeen kaikkia riskejä ole mahdollista määritellä etukäteen. Kun hankkeessa on paljon epävarmuustekijöitä, on aito yhteistyö ja riskien oikeudenmukainen jakaminen paras vaihtoehto. Integroidussa projektimallissa yhdessä tekemällä saamme käytettyä kaiken osaamisen hankkeen onnistumisen hyväksi sen sijaan, että vastuita yritettäisiin vyöryttää jollekin toiselle, Kurki sanoo tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki