Marko Penttilä hankekehitysjohtajaksi Vahasen suunnittelupalveluihin

DI Marko Penttilä on nimitetty Vahanen Suunnittelupalvelut Oy:n hankekehitysjohtajaksi 30.12.2019 alkaen johtamaan suurten suunnitteluhankkeiden kehitystyötä ja soveltuvin osin sekä myynti- ja tarjoustoimintaa. Hän liittyy myös suunnittelupalvelujen johtoryhmään.

Penttilä toimi 11 vuotta projektipäällikkönä A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy:ssä, sitä ennen hän työskenteli vuodet 1999–2008 projektipäällikkönä Insinööritoimisto Mikko Vahanen Oy:n palveluksessa.

Hänellä on aikaisemmasta työhistoriasta vahva rakennesuunnittelutausta ja kokemusta A-Insinööreillä erityisesti isojen projektien rakennuttamisesta. Rakennuttamishankkeista mieleen on jäänyt erityisesti esimerkiksi VTT:n toimistotiloja ja vaativia tutkimustiloja sisältänyt Ydinturvallisuustalo, joka oli Senaatti-kiinteistöjen ensimmäinen allianssityyppinen kärkihanke.

Penttilän viimeisimpiä käyttöönotettuja isoja hankkeitaan projektipäällikkönä oli Otaniemen uuden Aalto-kampuksen taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun, kauppakeskuksen sekä kauppakorkeakoulun uudisrakennusten rakennuttamis- ja turvallisuuskoordinaatorin tehtävät. Penttilällä on rakennuttajan RAP (FISE) -pätevyys.

– Nykyisin rakennushankkeet pyritään yhä enemmän toteuttamaan yhteistyössä yhteisin tavoittein niin, että ennemminkin palkitaan osapuolia onnistumisista kuin rangaistaan virheistä, Penttilä sanoo.

– Suunnittelupuolella tuleekin pystyä ajattelemaan entistä enemmän myös tilaajan ja koko hankkeen näkökulmasta, ja yhteistyö pitäisi saada sille tasolle, ettei synny turhia vastakkainasetteluja tavoitteiden suhteen. Sydäntäni lähellä on myös konsernin sisäisen yhteistyön kehittäminen ja parantaminen, aluksi varmaankin erinäisillä keskustelunavauksilla konserniyritysten kesken.

Jätä kommentti

*

*