LVI-Urakoitsijat varoittavat kokemattomista putkiremonttien tekijöistä

Korjausavustuksesta tuli monille taloyhtiöille ja niiden asukkaille edessä olevan putkiremontin välttämätön liikkeellepaneva voima. Avustuksen kireä aikataulu voi pakottaa hätiköityihin päätöksiin, joissa halpa hinta syrjäyttää rakentamismääräykset ja hyvän korjausrakentamistavan, varoittaa LVI-Teknisten Urakoitsijoiden varapuheenjohtaja Timo Nummela. Hänen mukaansa korjausrakentamisen voimakas kasvu houkuttelee kokemattomia rakentajia alalle.
– Heitän varoittavan sanani taloyhtiöille niiden valitessa urakoitsijoita putkiremontteihin. On syytä varmistaa, että urakoitsijalla on sekä pidempi puhdas yrityshistoria että kokemusta vastaavanlaisista kohteista. Muuten voi käydä niin, että taloyhtiö hyväksyy alihintaisen tarjouksen, jonka seurauksena laatuasiat ovat retuperällä, aikataulut venyvät ja takuuvelvollisuudet sekä yhteiskuntavelvoitteet jäävät hoitamatta, Nummela sanoi avatessaan lauantaina 28.3.2009 LVI-urakoitsijoiden kevätkokouksen Nilsiässä.
Harmaan talouden torjumisessa ja alan maineen ylläpitämisessä Nummela heittää haasteen myös työntekijäpuolelle. Hän odottaa, että asentajat siirtyvät hiljeneviltä uudistyömailta remonttitöihin eivätkä jäisi korkeiden urakka-ansioiden jälkeen lepäämään ansiosidonnaiselle päivärahalle tai menisi �?�pimeille työmaille�?�.

Lue lisää

Katso kaikki