LVI- Helin Oy osaksi NVS Installation AB:ta

LVI- Helin Oy:n koko osakekanta siirtyy ruotsalaiselle NVS Installation AB:lle. Kaupalla vahvistetaan yhtiön asemaa kotimaan markkinoilla ja avataan uusia mahdollisuuksia laajenemiseen myös yritysostojen kautta.
Euralainen LVI-Helin Oy on Suomen suurimpia lämpö-, vesi- ja ilmastointitöihin erikoistuneita perheyhtiöitä. Yritys on keskittynyt suuriin kaupallisiin kiinteistöihin ja julkiseen rakentamiseen, ja se on viime vuosina laajentanut toimintaansa Satakunnasta Etelä-Suomen kasvukeskuksiin. LVI- Helinin toiminnasta 80 prosenttia on lämpö-vesi -urakointia, loput ilmastointiurakointia.
NVS Installation AB:llä on noin 2200 työntekijää. Yhtiön vuoden 2007 liikevaihto oli n. 3,1 mrd SEK ja liiketulos n. 235 MSEK. Yhtiöllä on Ruotsissa 80 paikalliskonttoria, ja sen pääkonttori sijaitsee Mälmössä. NVS:llä on tytäryhtiö Norjassa, jossa se on kasvanut NVS:n tuella lvi-alan markkinajohtajaksi.
LVI- Helin Oy:n kautta NVS Installation AB laajentaa toimintaansa Suomeen, joka on NVS:lle uusi merkittävä markkina-alue. NVS:n toimitusjohtaja Håkan Bergkvistin mukaan LVI- Helin Oy:n vahvuutena on laaja osaaminen ja kokemus vaativissa lvi-projekteissa. – Haluamme, että LVI- Helin Oy säilyttää erinomaisen alueellisen markkinaosuutensa ja edelleen vahvistaa kilpailuasemaansa erityisesti kasvukeskuksissa, Håkan Bergkvist sanoo.

LVI- Helin Oy:n toimitusjohtajana jatkaa Jaakko Helin ja talousjohtajana Tapani Helin. Yhtiön työntekijöiden asemaan omistajanvaihdoksella ei ole vaikutuksia.

Lue lisää

Katso kaikki