Lux Helsinki 2019

Ramboll suunnitteli Lux Helsinkiin H2.O-nimisen valo- ja ääniteoksen Finlandia-talon julkisivuun.

Ramboll suunnitteli Lux Helsinkiin H2.O-nimisen valo- ja ääniteoksen Finlandia-talon julkisivuun.

Vuosittain järjestettävä viisipäiväinen valofestivaali Lux Helsinki levittäytyy Helsingin keskustaan 5.-9.1.2019. Tapahtuma esittelee monipuolisesti valotaiteen eri muotoja joka vuosi vaihtuvalla, muutaman kilometrin pituisella reitillä. Yli puoli miljoonaa kävijää saapuu vuosittain ihailemaan, kun tutut rakennukset ja tilat muuntuvat hetkeksi ainutlaatuisiksi kaupunkitaideteoksiksi.

H2.O -teoksen visuaalinen materiaali muodostuu veden assosiaatioista sekä liikkeestä. Äänimaailma tukee teoksen teemaa ja muodostaa veden olomuotoa kuvastavan rytmin valolle. Hohtavan valkoinen Finlandia-talon Töölönlahden tapahtumapuiston puoleinen julkisivu muuntuu valon ja äänen soljuvaksi kokonaisuudeksi. Teos on osa Lux-arkkitehtuurisarjaa, jonka tarkoituksena on nostaa esiin Helsingin arkkitehtuurin helmiä valaisemalla ne loistokkaasti ja näyttävästi.

”Teoksella haluamme kiinnittää ihmisten huomion siihen, että vesi on ehtyvä luonnonvara ja että puhdas vesi ei ole itsestäänselvyys”, sanoo Rambollin Valostudion johtava konsultti Reija Pasanen.

 

Video: Talotekniikka-Julkaisut Oy / Piritta Porthan

 

Lue myös: Valotaiteen Lux Helsinki

Lue lisää

Katso kaikki