Lukituksen tulevaisuus on digitaalinen – ”Järjestelmällä voidaan säätää valaistusta, lämmitystä ja ilmanvaihtoa”

Osana kiinteistön turvallisuusjärjestelmää digitaalinen lukitus tuo joustavuutta ja älykkyyttä valaistuksen, lämmityksen ja ilmastoinnin optimointiin. Haavoittuvuuden näkökulmasta hyökkäyspinta-ala kuitenkin kasvaa.

Lukitustoimialalla on viime vuosina tapahtunut monia muutoksia; niin pienet kuin myös keskisuuret lukitusalan yritykset ovat hakeneet uudenlaista yhteistyötä ja omistuspohjaa. Kuva: Abloy oy.

Avain on arvoesine, muistutti paimenkirjeessään Finanssiala ry kuluvan vuoden helmikuussa. Huolenaiheena oli poliisin viesti Lounais-Suomesta – putkilukkojen avaimia oli päätynyt rikollisiin käsiin. Tyypillisesti taloyhtiön putkilukkoja eli avainsäilöjä käyttävät energia-, vesi-, hissi-, tele- ja kiinteistöhuoltoyritykset. Finanssiala kehotti taloyhtiöitä harkitsemaan perinteisten putkilukkojen vaihtamista malleihin, joiden aukaisuun tarvitaan mekaanisen avaimen lisäksi sähköinen tunniste.

– Fyysiset avaimet muuttuvat digitaalisiksi. Digitaalisuus tuo korkeampaa turvallisuutta ja mahdollistaa sujuvamman kulunhallinnan. Digitaalisesti integroidut...

Tämä artikkeli on tarjolla vain Talotekniikka-lehden tilaajille.

Tilaa lehti

Oletko jo tilaaja?

Lue lisää

Katso kaikki