”Liian sosiaalinen suunnittelijaksi” – Siru Lönnqvist on talotekniikka-alan vahva verkostoituja ja tiedon jakaja

Kansainvälisen työn myötä Lönnqvist on vertaillut talotekniikka-alaa Suomessa ja muualla Euroopassa. ”Osittain huolet ovat yhteisiä, mutta erojakin löytyy. Meillä Suomessa olisi vielä opittavaa esimerkiksi jäähdytyksestä, jota taas Euroopassa on mietitty jo pitkään.” Kuva: Cristian Hallivuori

Jos etsit talotekniikka-alan asiantuntijaa mutta et tiedä, mistä etsiä, kysy Siru Lönnqvistiltä. Jos Lönnqvist ei tiedä, hän tietää, kuka tietää. Lönnqvistin ura on elävä esimerkki siitä, mitä verkostoituminen ja yhteistyö parhaimmillaan tarkoittavat.

Siru Lönnqvist on ollut talotekniikkapiireissä polvenkorkuisesta saakka. Isänsä LVI-alan urakointiyrityksessä hän pääsi jo pienenä tyttönä mukaan jännittäviin paikkoihin.  

− Yksi varhaisimmista alaan liittyvistä muistoistani on, kun isä teki korjaustyötä uimahallissa. Hän vei minut uimahallin alla olevaan tekniseen tilaan. Uima-altaassa oli ikkunat ja muistan, kuinka hauskaa minusta oli katsoa ikkunan läpi niitä ohi uivia jalkoja, muistelee Lönnqvist.

Kun ammatinvalintakysymykset tulivat ajankohtaisiksi, opettajat olettivat Lönnqvistin hakevan ilman muuta Hankeniin – suomenruotsalaiseen tapaan.

− Siihen sanoin, että ei, minä haluan LVI-insinööriksi. Olen aina ollut vahva matematiikassa ja fysiikassa. Niinpä menin Tekniska Läroverketiin, nykyiseen Arcadaan, opiskelemaan insinööriksi.

__________________________________________________________________________________

Tämä teksti on näyte Talotekniikka-lehden 6/2022 jutusta. Mitä Lönnqvistille tapahtui insinööriopintojen jälkeen? Kuinka hänestä tuli talotekniikka-alan superverkostoituja? Mitä Lönnqvist pitää tärkeänä talotekniikka-alalla? Lue lisää ja klikkaa näköislehteen tästä

Lue lisää

Katso kaikki