Lehto ilmastonmuutoksen asialla

Lehdon Hiilineutraali 2030 -kehityshanke kamppailee ilmastonmuutosta vastaan.

Lehdon Hiilineutraali 2030 -kehityshanke kamppailee ilmastonmuutosta vastaan.

Hiilineutraali 2030 -kehityshanke on asuntorakentamisen konseptiohjelma, johon kuuluu 4–8 -kerroksisten puukerrostalojen tuotantomalli. Uusiutuvien raaka-aineiden lisäksi Lehto Asunnot selvittää kiertotalouden mahdollisuuksia rakentamisessa eli kierrätysmateriaalien käyttöä.

”Smart & Clean -kasvua tavoitellaan siirtämällä rakentamista työmailta tehtaisiin, jossa voidaan optimoida materiaalien käyttöä, vähentää hukkaa, nopeuttaa rakentamisen aikatauluja ja valita materiaaleja, jotka on tuotettu kestävällä tavalla. Olemme kehittämässä puukerrostalokonseptia, jossa suurin osa materiaalien valmistuksesta tuotetaan tuotantolaitoksissa, ja joiden materiaaleina hyödynnetään mahdollisimman paljon uusiutuvia raaka-aineita”, kertoo Lehto Asuntojen hankepäällikkö Jussi Rantanen.

Hiilineutraali 2030 -kehityshanke tähtää hiilineutraaleihin ja lähes tai kokonaisuudessaan nollaenergisiin rakennuksiin. Päämääränä on, että kokonainen asuinkortteli on toteutettu hiilineutraalina rakennushankkeena vuoteen 2030 mennessä. Lehto Asuntojen tulevaisuuden visiona on tehdä suomalaisesta teollisesti valmistetusta ja ympäristöystävällisestä puukerrostalosta kansainvälinen vientituote.

Lue lisää

Katso kaikki