LeaseGreenin yrittäjät palkittiin

LeaseGreenin yrittäjät Tomi Mäkipelto ja Juho Rönni ovat vuoden 2017 nuoret kasvuyrittäjät Suomessa.

LeaseGreenin yrittäjät Tomi Mäkipelto ja Juho Rönni ovat vuoden 2017 nuoret kasvuyrittäjät Suomessa. Kilpailun tuomariston jäsenen Jussi Herlinin mukaan LeaseGreenin uudenlainen liikeidea, ainutlaatuinen palvelumalli ja yrityksen nopea kasvu tekivät vaikutuksen tuomariston jäseniin. Mäkipelto ja Rönni palkittiin myös yleisöäänestyksen voittajina.

”Yrittäjän arkiseen aherrukseen tuli hieno tähtihetki”, Tomi Mäkipelto sanoo.

”Rakennamme LeaseGreenistä kansainvälistä yritystä, jolla on vahvat suomalaiset juuret. Olemme laajentaneet yhtiön liiketoimintaa Ruotsiin ja kartoitamme jo seuraavia markkina-alueita.”

Mäkipelto on LeaseGreenin toimitusjohtaja ja Rönni työskentelee yhtiön talous- ja rahoitusjohtajana.

LeaseGreen on suurten kiinteistöjen energiankäyttöön ja älykkäisiin ratkaisuihin erikoistunut cleantechpalveluyritys. Yhtiö suunnittelee ja toteuttaa elinkaarikustannusten ja hiilijalanjäljen kannalta optimaaliset toimenpiteet asiakkaidensa kiinteistöihin.

LeaseGreenin kehittämään palvelumalliin kuuluu myös projektien rahoitus ja kiinteistöjen älykäs ohjaus. Yhtiön toteuttamat modernisoinnit ovat leikanneet keskimäärin 24 prosenttia asiakkaiden kiinteistöjen energialaskua. Samalla kiinteistöjen sisäilmaolosuhteet ovat parantuneet.

LeaseGreenin liiketoiminta kasvaa nopeasti. Tänä vuonna yhtiön liikevaihto kohoaa lähes 25 miljoonaan euroon, kun viime vuonna liikevaihto oli 14,9 miljoonaa euroa. Henkilöstön määrä on kohonnut 50 ammattilaiseen, joista valtaosa on korkeasti koulutettuja projektinjohtajia ja suunnittelijoita.

EY Entrepreneur of the Year –kilpailu on yksi maailman arvostetuimmista yrittäjäkilpailuista. Se järjestetään yli 60 maassa paikallisella, kansallisella ja maailmanlaajuisella tasolla. Suomen kansallisen kilpailun kokonaisvoiton otti tänä vuonna Nocart Oy:n yrittäjä Vesa Korhonen. Hän edustaa Suomea yrittäjyyden maailmanmestaruuskilpailussa, joka järjestetään kesäkuussa 2018 Monte Carlossa.

Lue lisää aiheesta: Asenteella maailmalle

Vanha tehdas uudessa iskussa

Lue lisää

Katso kaikki