Lämmitystapamuutoksiin löytyy vaihtoehtoja

XAMKin Biotalouden uudet tuulet -hankkeessa toteutettiin selvitys, jossa tarkasteltiin erityyppisten öljylämmitteisten kiinteistöjen vaihtoehtoja toteuttaa lämmitystapamuutoksia Kymenlaaksossa.

Suomessa on pian kaksi vuotta ollut voimassa suunnitelma luopua fossiilisesta öljystä lämmityskäytöstä 2020-luvun aikana. Siksi kiinteistöjen lämmitysjärjestelmiä on ryhdytty uudistamaan. Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun (XAMK) Biotalouden uudet tuulet (BUT) -hankkeessa toteutettiin selvitys, jossa tarkasteltiin erityyppisten öljylämmitteisten kiinteistöjen vaihtoehtoja toteuttaa lämmitystapamuutoksia Kymenlaaksossa.

 Teksti: Tomi Höök & Kirsi Tallinen/XAMK

Kymenlaaksossa tarkasteltiin XAMKin BUT-hankkeessa kiinteistöjen lämmitystapojen muutosvaihtoehtoja asuin-, teollisuus- ja liikekiinteistössä. Hankkeessa todettiin, että lämpöpumpun ja öljykattilan yhdistävä hybridiratkaisu vähentää CO2-päästöjä usein vähintään 70 prosenttia. Lisäksi polttoainevalinnalla CO2-päästö on pienennettävissä merkittävästi lisää, sillä markkinoilla on myös uusiutuvista raaka-aineista valmistettavaa lämmitysöljyä.


Tämä teksti on näyte Talotekniikka-lehden 1/2022 jutusta. Klikkaa näköislehteen tästä

Lue lisää

Katso kaikki