KYS Uusi Sydän 2025 -projekti hyödyntää virtuaalimallia

Lähes 10 vuotta kestävässä Uusi Sydän -sairaalahankkeessa käyttäjien toiveita on kartoitettu virtuaalimallin avulla.

Lähes 10 vuotta kestävässä Uusi Sydän -sairaalahankkeessa käyttäjien toiveita on kartoitettu virtuaalimallin avulla.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin KYS Uusi Sydän 2025 -projektissa Kuopion yliopistollisen sairaalan vanhimmat osat peruskorjataan, kolme rakennusta puretaan ja vanhan vuodeosastotornin yhteyteen rakennetaan 11-kerroksinen uudisrakennus.

Granlund vastaa hankkeen LVISA-, sprinkleri- ja sairaalakaasuputkistojen suunnittelusta. Allianssissa on mukana Granlund Kuopion, Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriin ja Laptin lisäksi muun muassa kolme arkkitehtitoimistoa, rakenne- ja GEO-suunnittelijat ja talotekniikan toteuttajat.

1950-luvulla valmistuneen rakennuskannan matala kerroskorkeus haastaa erityisesti uudisrakennuksen LVI-suunnittelijat. Samaa ahtautta jakavat muutkin tekniset järjestelmät. Haasteita on taklattu TATE-suunnitelmien ja toteutuksen yhteensovittamisella.

Hankkeeseen osallistuu Pohjois-Savon sairaanhoitopiiristä erikseen toiminnallisesta suunnittelusta vastaava lääkäri ja suunnittelukoordinaattori.Suunnitteluratkaisujen havainnollistamisessa on hyödynnetty potilashuoneesta tehtyä virtuaalimallia.

”Käyttäjät kävelivät virtuaalilasit päässä tulevan potilashuoneen VR-mallissa, ja palaute oli myönteistä. Me suunnittelijat saimme käyttäjiltä tärkeää tietoa esimerkiksi ahtaista paikoista sekä kaasu- ja sähköpisteiden sijoittelusta”, sanoo Granlund Kuopion LVI- ja automaatiosuunnittelun ryhmäpäällikkö Marko Sutinen.

 

Kuva: 

Kys Uusi Sydän, näkymä koillisesta

Lue lisää

Katso kaikki