Kylmäalan yhteenliittymä lisää investointeja ja työpaikkoja

Vihreä siirtymä vaikuttaa vahvasti kylmäalaan. Pohjoismaisen Nordic Climate Groupin investoinnit nopeuttavat alan kehitystä ilmastoystävällisemmäksi myös Suomessa.

Ilpo Mäkelä. Kuva: MV-Jäähdytys.

Nordic Climate Group on yli 60:stä kylmäalan yrityksestä koostuva, pohjoismainen konserni, joka keskittyy kylmä-, jäähdytys- ja energiasäästöhankkeisiin. Yrittäjävetoisuuden lisäksi, konsernista tekee mielenkiintoisen sen vahva tahtotila panostaa Suomeen, ilmastoasioihin, skandinaavisiin olosuhteisiin ja räätälöityihin kylmäalan ratkaisuihin, kerrotaan MV-Jäähdytyksen tiedotteessa.

Kylmäyritysten yhteenliittymä, Nordic Climate Group, eroaa kaikista alan suurista yrityksistä sen selkeällä tavoitteellaan: toteuttaa asiakkailleen joka päivän täysin konkreettisia energiasäästötoimia aina kuluttaja-asiakkaista raskaaseen teollisuuteen saakka. Toimilla voidaan säästää energiaa jopa yli 50 prosenttia, tiedotteessa kerrotaan.

– EU kehittää jatkuvasti energiatoimia, ja esimerkiksi Euroopan komission esittämän REPowerEUsuunnitelman keskeisiä teemoja ovat energiansäästö, puhtaan energian tuottaminen ja energiatoimitusten monipuolistaminen. Myös näiden teemojen eteen ryhmittymämme tekee työtä joka päivä, sanoo Nordic Climate Groupin Suomen maajohtaja ja MV-Jäähdytyksen toimitusjohtaja Ilpo Mäkelä tiedotteessa.

Yhteistyön ansiosta myös pohjoismaalaista investointirahaa saadaan Suomen talouselämän ja suomalaisten veronmaksajien hyödyksi.

– Konsernin tavoitteena on olla alan edelläkävijä ja paras toimija myös täällä Suomessa, minkä ansiosta energiatehokkuushankkeita voidaan lisätä ja kehittää nopeammin, sanoo Mäkelä tiedotteessa.

Laitekannan uusiminen ei tapahdu hetkessä

Vihreä siirtymä näkyy vahvasti kylmätekniikan alalla. Luonnonmukaiset kylmäaineet ja uudet laitteet kehittyvät jatkuvasti, mutta vanhemman laitekannan uusiminen ei tapahdu hetkessä.

– Laitteita on niin paljon, ettei kaikkia voi ja kannata vaihtaa kerralla. Siksi on tärkeää, että vanhasta laitekannasta pidetään yhä huolta. Säännöllisillä huoltotoimenpiteillä niiden käyttöikää ja ympäristöystävällisyyttä parannetaan huomattavasti, sanoo Ilpo Mäkelä tiedotteessa ja jatkaa:

– Ajattelun tulisi muuttua siten, ettei laitteita huollettaisi vain takuiden vuoksi, vaan siksi että ne toimisivat energiatehokkaasti mahdollisimman pitkään.

Suomalaista osaamista vahvasti mukana

Kylmätekniikkaan ja ammattikeittiölaitteisiin keskittyvä huolto- ja projektiyhtiö MV-Jäähdytys Oy on kuulunut pian vuoden Nordic Climate Group -konserniin.

– Kun liityimme MV:nä mukaan Pohjoismaiden suurimpaan kylmäyritysten yhteenliittymään, itse asiassa kasvatimme samassa yhteydessä avainhenkilöomistuspohjaamme, joka on täysin poikkeuksellista tällaisessa yhteydessä, toteaa Mäkelä tiedotteessa.

Osakekaupan myötä moni ehti pohtia, heikkeneekö yli 50 vuotta Suomessa alan edelläkävijänä toimineen MV-Jäähdytyksen palvelun laatu tai nopeus suuren, kansainvälisen konsernin rattaissa. Näin ei ole käynyt, sillä yritys toimii myös jatkossa itsenäisenä toimijana. Lisäksi MV-Jäähdytyksen yrittäjät jatkavat edelleen yrityksen omistajapohjassa, mikä tukee voimakasta kasvua Suomessa.

– Vuonna 2022 MV-Jäähdytyksen liikevaihto kasvoi 34 prosenttia, ja uusia työpaikkoja tuli lähes 100, kertoo Mäkelä tiedotteessa ja jatkaa:

– Yhdistyminen tukee kaikkia konsernin osapuolia, sillä osaamista ja tietoa jaetaan vahvasti konsernin sisällä. Esimerkiksi meillä Suomessa on paljon erityisosaamista, jota olemme vieneet Ruotsiin ja Norjaan.

palveluratkaisuja toimittava, yrittäjävetoinen konserni. Vuonna 2021 konsernin liikevaihto oli yli

300 milj. €, ja konserniin kuuluvat yritykset työllistävät tänä päivänä jo yli 1000 alan ammattilaista.

Suomen suurin kylmätekniikkaan ja ammattikeittiölaitteisiin keskittyvä huolto- ja projektiyhtiö

MV-Jäähdytys Oy kuuluu myös Nordic Climate Groupiin.

MV-Jäähdytys

MV-Jäähdytys Oy on vuonna 1971 perustettu perheyhtiötaustainen kylmä- ja pakkastiloihin,

jäähdytyslaitteistoihin, lämpöpumppuihin ja ammattikeittiölaitteisiin erikoistunut huolto- ja

projektiyhtiö. Yhtiön liikevaihto vuonna 2022 oli lähes 30 miljoonaa euroa. MV-Jäähdytys Oy

palvelee valtakunnallisesti 300 hartiaisen henkilöstönsä voimin. Palvelu- ja logistiikkakeskuksia

MV-Jäähdytyksellä on 5 kappaletta ja ne sijaitsevat Pirkanmaalla, Uudellamaalla, Keski-Suomessa,

Varsinais-Suomessa sekä Päijät-Hämeessä.

Lue lisää

Katso kaikki