Kuopion keskustaan sata uutta vuokra-asuntoa

Avaran johtama Avara Residential Fund II Ky -asuinkiinteistörahasto on solminut NCC:n kanssa sopimuksen sadan vuokra-asunnon rakentamiseksi Kuopion keskustaan.

Asunnot sijoittuvat kahteen kerrostaloon, joiden yhteenlaskettu huoneistoneliömäärä on runsaat 3 600. Lisäksi urakka sisältää 25 autopaikkaa, jotka ovat pääosin paikoitushallissa.

Avaran hanke on noin puolet NCC:n kehittämästä Puijonkatu 22 -korttelikehityshankkeesta, joka käsittää sekä asuin- että toimitilaa, muun muassa Pohjois-Savon Osuuspankin uuden toimitalon.

Korttelihankkeen bruttopinta-ala on kokonaisuudessaan noin 13 000 neliötä. Kesällä 2022 valmistuvassa hankekokonaisuudessa ovat Avaran rahaston lisäksi Pohjois-Savon Osuuspankki ja Samla Capital.

– Hanketta on kehitetty yhdessä NCC:n kanssa jo runsaan vuoden ajan. Kehitystyö on ollut vaativaa koronasta ja markkinatilanteesta johtuen. Hanke on purkavaa täydennysrakentamista, joka uudistaa Kuopion keskustaa merkittävältä tavalla. Hankkeen käynnistymisellä tulee olemaan myös myönteisiä työllisyysvaikutuksia Kuopion alueella, Avaran liiketoiminta- ja kiinteistökehitysjohtaja Tuomas Rantsi sanoo.

Suokadun kohde on Avara Residential Fund II Ky -rahaston kuudes kohde, joka nostaa rahaston sijoitetun pääoman sataan miljoonaan euroon.

Puolen miljardin euron suuruista salkkua varten tavoitellaan 200 miljoonan euron pääomia kotimaisilta ja kansainvälisiltä ammattimaisilta sijoittajilta. Avaran tavoitteena on rakentaa kasvukeskuksiin yli 2 000 asuntoa rahaston hankkeissa. Avara on yksi Suomen suurimmista vuokra-asuntojen toteuttajista.

Lue lisää

Katso kaikki