Korjausrakennuskohteet voivat nyt hakea Joutsenmerkkiä

Joutsenmerkkiä eli pohjoismaista ympäristömerkkiä voi nyt hakea asuintalojen, päiväkotien, koulu- ja toimistorakennusten peruskorjauksille.

Joutsenmerkkiä eli pohjoismaista ympäristömerkkiä voi nyt hakea asuintalojen, päiväkotien, koulu- ja toimistorakennusten peruskorjauksille.

Joutsenmerkki on laatinut kriteerit korjausrakentamiselle. Joutsenmerkitty korjausrakentaminen on hyvä keino varmistaa, että peruskorjaukset toteutetaan tiukkojen ympäristövaatimusten mukaan. Ennen korjaustöitä tehdään aina perusteellinen ympäristökartoitus ja vaaralliset jätteet hävitetetään asianmukaisesti. Lisäksi edistetään rakennusmateriaalien kierrätystä ja uudelleenkäyttöä.

Joutsenmerkitty korjausrakentaminen takaa, että rakennuksessa on korjauksen jälkeen alhainen energiankulutus, hyvä sisäilma ja vähäiset kemikaalipäästöt sekä
rakennusmateriaalit ja kemialliset tuotteet, jotka täyttävät korkeat ympäristö- ja terveysvaatimukset.

Joutsenmerkki myös uusille rakennuksille

Joutsenmerkki voidaan myöntää myös uusille pientaloille, kerrostaloille, koulu- ja päiväkotirakennuksille, kesämökeille tai vapaa-ajan asunnoille. Suomesta löytyy jo Joutsenmerkitty kerrostalo Järvenpäästä, päiväkoti Hyvinkäältä, pienryhmäkoti Kaarinasta ja useita hankkeita on käynnissä. Esimerkiksi NCC rakentaa suurta vuokrataloa VAV Asunnoille Vantaalle ja JM Suomi rakentaa Joutsenmerkittyjä koteja omistusasumiseen.

 

Lue lisää

Katso kaikki