Korjausavustus pistää vipinää taloyhtiöihin ja urakoitsijoihin

LVI-Teknisten Urakoitsijoiden puheenjohtaja Henri Juva kiittele hallituksen perjantaista elvytysbudjettia, joka purkaa alkuvuonna syntynyttä putkiremonttisumaa. Samalla se luo kovia paineita taloyhtiöiden hallinnoille tehdä ripeitä päätöksiä linjasaneerausten pikaisista käynnistämisistä. Voi olla, että siinä joudutaan oikomaan asukasdemokratian mutkia, Juva arvioi selostaessaan valtioneuvoston päätöksiä hallitukselleen Helsingissä maanantaina.
– On todella hieno asia, että epätietoisuuden päättyminen antaa nyt mahdollisuuden nopeuttaa edessä väistämättä olevia putkiremontteja. Alkuvuonna moni hanke ehti jo pysähtyä, kun asuntoyhtiöt jäivät odottamaan päätöksiä korjausavustuksesta. Tuen kireä aikataulu pakottaa yhtiöt nyt todella ripeään liikkeellelähtöön, Juva sanoo.
– Päätös asettaa myös meidät LVI-urakoitsijat kovan haasteen eteen. On löydettävä sekä laskenta- että toteutusresursseja aikatauluihin, jotka ovat äärimmäisen tiukkoja aiempiin verrattuina. Varsinainen testipenkki on projektien ryhdikäs läpivienti. Haastankin jokaisen jäsenyrityksen tavoittelemaan asukkaiden odotukset ylittävää toteutus- ja laatutasoa, LVI-urakoitsijoiden puheenjohtaja kehottaa.
– Monessa yhtiössä suunnitelmat ja tarjoukset ovat valmiina. Nyt pitää painaa starttinappulaa tai muutoin edessä on kapasiteettipula, Henri Juva toteaa.

Lue lisää

Katso kaikki