Koja ilmastoi maailman suurimmat loistoristeilijät

Tänä syksynä 70 vuotta täyttävä tamperelainen Koja Oy on solminut sopimuksen jo kolmannen kaikkien aikojen suurimpien risteilyaluksien sarjaan kuuluvan aluksen ilmastoinnin toimittamisesta. Risteilyalusten sarjan on tilannut yhdysvaltalainen Royal Caribbean Cruise Line ja se valmistetaan Turun Telakalla Aker Finnyardsin toimesta. Freedom-sarjaan kuuluu kaikkiaan kolme alusta.

Kojan Marine-yksikkö vastaa myös sarjan kahden aikaisemman, ensi keväänä valmistuvan Freedom of the Seas -aluksen ja vuonna 2007 merille seilaavan aluksen ilmastoinnista.

Koja Marine toimittaa ilmastointijärjestelmän myös norjalaisen Color Linen uusimpaan risteilylauttaan. – Vahva kokemuksemme suurimpien risteilijöiden ilmastoinnin kokonaistoimituksista vaikutti myös uusimpien sopimusten syntymiseen, kertoo Koja Marinen johtaja Esko Nousiainen.

Koja Marine on panostanut tuotekehitykseen ja varsinkin elinkaariajattelun mukaisiin ratkaisuihin. – Varustamot vaativat ilmastoinnilta enemmän pitkän tähtäimen taloudellisuutta. Laitteet valmistetaan yhä pienempään tilaan ja koska suuntaus on yhä suurempiin aluksiin, kokonaistaloudellisuus nousee entistä tärkeämpään rooliin.

Lue lisää

Katso kaikki