Kiinteistökaupalle esisopimus Kuopion kasarmikorttelista

Vireillä olevassa uudessa asemakaavassa nykyiset kasarmirakennukset suojellaan ja kiinteistö muuttuu asuin-, liike-, toimisto-, palvelu- ja yleisten rakennusten korttelialueeksi.

Senaatti-kiinteistöt on tehnyt kiinteistökaupan esisopimuksen Kuopion kasarmikorttelin alueesta Rakennusliike Lapti Oy:n kanssa 4.3.2021.

Alue sijaitsee Kuopion keskustassa kaupungin ruutukaava-alueen luoteiskulmassa, Puistokadun ja Asemakadun kulmatontilla. Alueella on vireillä asemakaavan muutos, joka mahdollistaa myös asuinrakentamista.

Vireillä olevassa uudessa asemakaavassa nykyiset kasarmirakennukset suojellaan ja kiinteistö muuttuu asuin-, liike-, toimisto-, palvelu- ja yleisten rakennusten korttelialueeksi. Kaavaluonnosvaiheessa tontille on soviteltu uudisrakennettavaa asuinrakennusoikeutta noin 4200-5500 k-m2.

Kaavamuutoksen tultua lainvoimaiseksi pääsee uusi omistaja toteuttamaan näkyvän osan uutta elinvoimaisempaa keskustaa.

– Kasarmikortteli sijaitsee erinomaisella paikalla, Kuopion ydinkeskustan läheisyydessä. Näemme tässä hyvin mielenkiintoisen kehityskohteen, jossa kohtaa historialliset vanhat rakennukset ympäristöineen sekä uudempi tuleva rakennuskanta, sanoo aluejohtaja Risto Pekkarinen Rakennusliike Laptista.

Alueella sijaitsee neljä vanhaa kasarmirakennusta. Vanhin rakennuksista on Hatsalankadun puolelle vuonna 1900 valmistunut Tarkk’ampujapataljoonan perheellisten upseerien asuintalo.

Kolme muuta rakennusta ovat venäläisen kasarmien rakennuskomitean rakennuttamia vuosina 1914-1916. Korttelin pohjoisin rakennus pysyy toistaiseksi Digi- ja väestötietoviraston käytössä ja eteläisin Tuomioistuinviraston väistötilana.

Lue lisää

Katso kaikki