Kiinteistöissä hinnoitellaan peruskorjauksiin ja turvallisuuteen

Kiinteistöalan ammattilaiset suunnittelevat lähivuosina peruskorjauksia ja turvallisuusalan päättäjät lisäävät kiinteistöjen kulunvalvontaa. Tiedot ovat TNS Gallupin tänään päättyneiden FinnSec 05, Kiinteistö 05 sekä Väri ja Pinta 05 -messujen tekemistä kävijätutkimuksista.

Peruskorjaukset ovat yhä useamman asunto-osakeyhtiön, osakkaan ja asukkaan arkea, kun korjaustarpeet moninkertaistuvat lähivuosina. Kiinteistö-messuilla vierailleista isännöitsijöistä, kiinteistön omistajista, osakkaista ja hallituksen jäsenistä sekä kiinteistönhoitajista 67 prosenttia kertoi suunnittelevansa peruskorjauksia lähivuosina. Suomen Isännöintiliiton mukaan asunto-osakeyhtiöiden peruskorjausten rahoitustarve vuosina 2010-2015 on 2 miljardia euroa.

FinnSec-messuilla vierailleista yritysten, laitosten ja kiinteistöjen turvallisuudesta vastaavista 73 prosenttia ilmoitti panostavansa tulevaisuudessa entistä enemmän turvallisuusasioihin: yli puolet (58 %) kulunvalvontaan, henkilöturvallisuuteen 43 %, työturvallisuuteen 37 % ja tietoturvaan 36 %.

Turvallisuus- ja suojelualan, kiinteistö- ja isännöintialan sekä maalauksen, pintakäsittelyn ja julkisivujen päättäjät kokoontuivat Helsingin Messukeskukseen samanaikaisesti nyt ensimmäinen kerran. Kolmipäiväinen tapahtuma keräsi Messukeskukseen 17 600 kävijää. Kokonaisuus sai messuvierailta hyvää palautetta, mm. yhdeksän kymmenestä Kiinteistö-messujen kävijöistä oli erittäin tai melko tyytyväinen kolmen tapahtuman antiin.

FinnSec, Kiinteistö sekä Väri ja Pinta -messut järjestetään seuraavan kerran lokakuussa 2007.

Lue lisää

Katso kaikki