Kiinteistöautomaatiopalvelut keskittyvät Kaakkois-Suomessa

Kouvolasta käsin toimiva kiinteistöautomaation erikoisosaaja Suomen DDC Oy siirtyy yrityskaupalla osaksi ranskalaisen Schneider-konsernin omistamaa TAC-konsernia ja sen kotimaista tytäryhtiötä TAC Finland Oy:tä. Suomen DDC Oy aloitti toimintansa vuonna 1988, kun Simo Hanén, Jukka Mäkelä ja Ari Sydänmaalakka perustivat yhtiön. Heti alussa syntyi sopimus TA:n säätö ja valvontajärjestelmien edustuksesta niiden luotettavuuden vuoksi. Suomen DDC Oy:n toimitusjohtaja Ari Sydänmaanlakka on 35 vuoden kokemuksella alan uranuurtajia.

-­Tunnusteluja on käyty aika ajoin jo 90-luvulta lähtien. Viimeisen parin vuoden aikana asia kypsyi ja saatiin aikaiseksi ratkaisu, joka tyydytti molempia osapuolia. Yhdistyminen on oikeastaan luontainen jatko toiminnallemme, olemmehan jo pitkään toimineet TAC:n partnerina. Haemme yhdistymisellä ensisijaisesti resursseja liiketoimintamme kehittämiseen, jotta tulevaisuus Kaakkois-Suomen vahvana talotekniikan työnantajana voidaan turvata, toteaa Ari Sydänmaanlakka.
Yrityskaupan myötä muodostuvasta uudesta TAC Atmostechin Kaakkois-Suomen yksiköstä tulee alan selkeä alueellinen markkinajohtaja. Tarkoituksena on kasvattaa iskukykyä alueella, johon Venäjän talouden kasvu heijastuu näkyen kasvavina investointeina.
-Yrityskaupalla haluamme selkiyttää ja virtaviivaistaa TAC Atmostechin Kaakkois-Suomen toimintoja. Tuomme uuden alueyksikön kehittämiseen suuren kansainvälisen taustamme ansiosta laajempaa näkökulmaa ja toivottuja lisäresursseja. Tämä merkitsee asiakkaille entistä kehittyneempiä ja laajempia palvelukokonaisuuksia. Myös tuoteskaala kasvaa Kaakkois-Suomessa, kun AtmosCare-tuotelinja sadaan TAC Vista -tuotteiden kanssa saman katon alle, visioi TAC Finland Oy:n toimitusjohtaja Teemu Hausen.
Kasvua tullaan hakemaan kaikilta sektoreilta, mutta erityisesti huoltotoiminnasta, jonka kehittämiseen ja resurssien lisäämiseen panostetaan. Organisaatiota selkiytetään ja toimintaan haetaan uutta dynaamisuutta henkilöstön koulutuksen ja työtehtävien monipuolistumisen
kautta.
Ympyrä sulkeutuu automaatioguruksikin tituleeratulle Ari Sydänmaanlakalle. Yritysjärjestelyt tuovat mukanaan mieluisan paluun vanhojen työtoverien pariin. Ala on Suomessa hyvin keskittynyt ja useat aikoinaan alalle lähteneistä ovat nykyään TAC:n palveluksessa.
-Mukava nähdä vanhoja työtovereita. Nähtäväksi jää, miltä uusi komento maistuu, mutta nyt ainakin loppuu yrittäminen ja alkaa työnteko, myhäilee Ari pilke silmäkulmassaan.
Suomen DDC Oy:n toimitusjohtaja Ari Sydänmaanlakka (vas.) ja TAC Finland
Oy:n toimitusjohtaja Teemu Hausen kättelevät yrityskaupan merkiksi Kouvolan
vanhimman koulurakennuksen pihamaalla.

Lue lisää

Katso kaikki