Kestävän asumisen kohde Oulun Heinäpäähän

Kohde on A-energialuokan asuinrakennus, jossa on aurinkopaneelit katolla. Aurinkopaneeleilla tuotetaan sähköä kiinteistön sähkönkulutuksen tarpeisiin.

Lujatalo rakentaa Oulun Heinäpäähän aivan keskustan tuntumaan, 54 asunnon kerrostalon, kertoo Luja-yhtiöt tiedotteessaan.

Talotekniikka-lehti

Puistomaiselle tontille, aivan Oulun keskustan tuntumaan Heinäpäähän aletaan loppuvuodesta 2021 rakentaa kahdeksankerroksista kerrostaloyhtiötä ,Asunto Oy Oulun Piirtoa. Piirtoon tulee yhteensä 54 omatuotanteista asuntoa yksiöistä kolmioihin. Pysäköintipaikat rakennetaan korttelin maanalaiseen autohalliin, kerrotaan. tiedotteessa

– Piirto on tärkeä asuntorakentamisen hanke Lujatalon Pohjois-Suomen yksikölle. Hanke myös omalta osaltaan tukee Lujatalon tavoitteita mm. kiertotalouden edistämisen ja hiilijalanjäljen pienentämisen näkökulmasta, sanoo hankekehityspäällikkö Petri Törmänen Lujatalolta tiedotteessa.

Kohde on A-energialuokan asuinrakennus, jossa on aurinkopaneelit katolla. Aurinkopaneeleilla tuotetaan sähköä kiinteistön sähkönkulutuksen tarpeisiin.

Kohteen jätteenkeräysratkaisut on suunniteltu helppokäyttöisiksi ja eri jätelajikkeet huomioiden sekä polkupyöräilijöiden arkeen on panostettu toimivien säilytysratkaisujen ja huoltotilan osalta. Kaikille autohallipaikoille toteutetaan sähköautojen latausvaraus.

Hankkeen rakentaminen käynnistyy välittömästi ja arvioitu valmistuminen on alkuvuonna 2023. Hankkeen työllistävä vaikutus on noin 20 henkilötyövuotta.

Lue lisää

Katso kaikki