Kauppakeskus Seppä harjakorkeudessa

Yli 50 liikettä ja ravintolaa saman katon alle kokoava Seppä valmistuu vuonna 2017.

Jyväskylään Seppälän alueelle valmistuvan Kauppakeskus Sepän harjannostajaisia viettiin 10.11.2016. Yli 50 liikettä ja ravintolaa saman katon alle kokoava Seppä valmistuu vuonna 2017.

”Erikoiskaupan siirtyminen kauppakeskuksiin on yleinen suunta Suomessa, ja kauppakeskuksissa toimivat erikoismyymälät menestyvät keskimääräistä paremmin. Kauppakeskusten rooli on muuttumassa ostospaikasta yhä enemmän myös ajanviettopaikaksi, johon tullaan viihtymään ja viettämään aikaa perheen ja ystävien kanssa”, toteaa Realprojektin Senior Advisor Matti Karlsson.

Seppä nousee jo olemassa olevalle kauppapaikalle Seppälän Prisman viereen. Kauppakeskuksen yhteensä 24 000 m2 kokoiset tilat sijoittuvat kahteen tasoon. Sepän pysäköintihallissa on tilaa 600 autolle ja lisää parkkipaikkoja löytyy Prisman pysäköintihallista ja piha-alueelta.

”Kauppakeskus Sepän suunnittelun lähtökohdiksi Skanskassa asetettiin jo heti hankkeen kehitysvaiheessa asiakkaan helppo ja selkeä asioiminen. Tärkeinä tekijöinä ovat toimivat ja nykyaikaiset tilat, hyvä sijainti sekä kiinnostava liikevalikoima”, kertoo Skanskan projektijohtaja Kalle Jokela.

Harjakorkeuden saavuttaneen kauppakeskus Sepän kehittäjänä ja rakentajana toimii Skanska Talonrakennus Oy ja kauppakeskuksen omistaa Lähitapiola. Yhteistyökumppaneina suunnittelussa ovat kiinteistökehitysyhtiö Realprojekti Oy ja arkkitehtitoimisto Innovarch Oy.

”Kaupunkikeskustojen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat kauppakeskukset ovat asiakkaiden suosimia kauppa- ja viihtymispaikkoja, mikä yhdessä Jyvässeudun muun positiivisen imagon kanssa mahdollisti investointimme Seppälän voimakkaasti kehittyvälle alueelle. LähiTapiola Keski-Suomi yhdessä LähiTapiola-ryhmän pääyhtiöiden kanssa on mukana investoimassa hankkeeseen ja samalla omalta osaltaan tukemassa paikallista kehitystä ja työllisyyttä”, kertoo LähiTapiola Kiinteistövarainhoidon kiinteistöpäällikkö Jussi Roine.

 

Ekologisuus vahvasti mukana rakentamisessa

Ekologisuus on ollut vahvasti mukana kauppakeskuksen suunnittelussa. Rakentamisessa käytetään uusimpia energiatehokkaita ratkaisuja ja luonnonvaloa hyödynnetään kauppakeskuksen valonlähteenä suurien kattoikkunoiden kautta. Pysäköintihalliin tulee latauspisteitä sähköautoille ja 110 pyörän pyöräparkki.

”Rakentaminen on edennyt suunnitelmien mukaisesti, ja työmaalla työskentelee tällä hetkellä noin 170 henkilöä, enimmillään yli 200 henkilöä. Aikataulun mukaan saadaan vesikatto- ja ulkoseinätyöt tehtyä ennen kovimpia pakkasia ja lumipyryjä. Tällä hetkellä käynnissä on lukuisia työvaiheita runkotöistä sisämaalauksiin ja maarakennustöistä asfaltointiin”, kertoo Skanskan yksikönjohtaja Jorma Mustakangas.

Lue lisää

Katso kaikki