Kaksi merialuetta tuulivoimapuistojen rakentamiseen

Helsingin Energian ja Etelä-Pohjanmaan Voima Oy:n yhteisesti omistama Suomen Merituuli Oy on tehnyt Metsähallituksen kanssa varaussopimuksen kahdesta merialueesta tuulivoimapuistojen rakentamista varten.
Toinen alueista sijaitsee Pohjanlahden Siipyyssä Kristiinankaupungin ja Porin välisellä merialueella ja toinen Suomenlahdella Inkoossa. Varattujen alueiden yhteispinta-ala on noin 50 neliökilometriä ja niihin voidaan rakentaa yhteensä noin 500 megawattia tuulivoimaa. Arvioidun mukaisesti nyt varatuilla alueilla voidaan aloittaa tuulivoiman tuotanto vuosina 2012 – 2014.
Helsingin Energian ja Etelä-Pohjanmaan Voima Oy:n yhteinen tavoite on lisätä merkittävästi merituulivoiman tuotantoa Suomessa. Merituulivoiman lisäämiseksi perustetun Suomen Merituuli Oy:n tavoitteena on rakentaa Suomenlahden ja Pohjanlahden rannikoille kaksi merkittävän kokoluokan, 500 – 1000 MW:n, merituulipuistoa. Nyt varattujen alueiden lisäksi yhtiö hakee aktiivisesti lisää tuulivoiman tuotantoon soveltuvia merialueita.
Suomen Merituuli Oy:n toimitusjohtaja Tomi Mäkipellon mukaan yhtiö on aloittanut Fingridin kanssa selvityksen rakennettavan merituulivoiman liittämisestä Suomen kantaverkkoo

Lue lisää

Katso kaikki