Jyri Luomakoski Uponorin toimitusjohtajaksi

Uponor Oyj:n hallitus on tänään nimittänyt talousjohtaja ja varatoimitusjohtaja MBA Jyri Luomakosken (41) Uponor-konsernin ja sen emoyhtiön toimitusjohtajaksi. Luomakoski on toiminut väliaikaisena toimitusjohtajana 27.10.2008 alkaen, jolloin edellinen toimitusjohtaja Jan Lång lopetti yhtiön palveluksessa.

Jyri Luomakoski on ollut Uponorin palveluksessa vuodesta 1996 alkaen, viimeksi talousjohtajana ja varatoimitusjohtajana. Hän on myös yli neljän vuoden ajan vastannut kunnallisteknisestä liiketoiminnasta Pohjois- ja Etelä-Amerikassa sekä Brittein saarilla.

Uponorin hallitus käynnisti uuden toimitusjohtajan etsinnän ulkopuolisen konsultin avustuksella elokuussa, kun edellinen toimitusjohtaja irtisanoutui yhtiön palveluksesta. Etsinnässä kartoitettiin laajasti sekä talon sisäisiä että ulkoisia ehdokkaita.

Hallituksen puheenjohtaja Jari Paasikivi: – Punnitsimme monia vahvoja ehdokkaita, joilla oli hyvin erilaisia taustoja ja kokemuspohjaa, ja teimme yksimielisen päätöksen. Jyri Luomakoskella on kansainvälistä johtamiskokemusta jo yli kahdenkymmenen vuoden ajalta. Hän on
ollut Uponorin johdossa kahden edellisen toimitusjohtajan aikana, ja hankkinut monipuolista kokemusta yhtiöstä sen eri kehitysvaiheissa.

– Jyrillä on laaja kontaktipinta Uponorin sidosryhmiin. Lisäksi hänellä on
vahva tuki sekä hallituksessa että kollegoidensa keskuudessa. Se antaa hänelle erinomaisen pohjan viedä yhtiötä eteenpäin näinä haastavina aikoina.

– Merkittävänä lisäetuna näimme sen, että Jyri on keskeisesti mukana Uponorin meneillään olevissa kehityshankkeissa, mikä luonnollisesti tekee mahdolliseksi yhtiön uudistumisen ja kehityshankkeiden jatkumisen.
Jyri Luomakoski jatkaa toistaiseksi myös yhtiön talousjohtajana. Talous- ja hallintotoiminnon johdon muutoksista tiedotetaan myöhemmin.

Lue lisää

Katso kaikki