Joukon Voima voitti Tekesin energia-alan startup-kilpailun

Uusiutuvan energian joukkorahoituksia järjestävä yritys vei voiton tiukassa mittelössä.

Messusäätiön lahjoittaman pääpalkinnon 5000 euroa voitti yleisöäänestyksessä uusiutuvan energian joukkorahoituksia järjestävä Joukon Voima. Lisäksi General Electric valitsi suosikeikseen Altum Technologiesin ja Optiwisen.

GE:n suosikeille on luvassa sparrausta sekä määräaikainen työtila GE:n Suomen pääkonttorin yhteydessä Vallilassa, Helsingissä sijaitsevassa startup-yritysten kylässä Energy Villagessa.

Kilpailuun lähetettiin kaikkiaan 26 ehdotusta, joista raati valitsi kymmenen yleisöäänestykseen. Neljän päivän aikana ääniä annettiin netin kautta ja Tekesin messuosastolla Tampereen Energiamessuilla yhteensä 1016 kpl. Voittaja Joukon Voima sai 229 ääntä, toiseksi tullut Bio GTS 180 ääntä ja kolmanneksi tullut Optiwise 134 ääntä.

Raadin tekemä alkukarsinta osoittautui vaikeaksi.

”Kilpailu oli kova, ja alkukarsinnan piste-erot hyvin pienet. Monia hyviä yrityksiä ja ideoita jäi valitettavasti finaalin ulkopuolelle. Yritykset edustivat monipuolisesti energia-alaa, mukana oli muun muassa erilaisia aurinkoenergian ratkaisuja, energiansäästösovelluksia ja biovoimalaitoksia”, raati perustelee.

”Voittaja Joukon Voima ei ole ihan perinteinen energia-alan toimija, vaan se järjestää markkinapaikan, jossa uusiutuvan energian tuotantoa ja kestävää energian kulutusta edistävät hankkeet löytävät halukkaat rahoittajat”, summaa Fiksu kaupunki -ohjelman päällikkö Karin Wikman.

Joukon Voiman lisäksi finaalissa olivat Altum Technologies, BioGTS, Fourdeg, HMA Analytics, Masar Smart Energy, Optiwise, SFTec, Sun Energia ja Virte Solar.

Lue lisää

Katso kaikki