Isover Energiatehokas rakentaminen 2009 -kilpailu käynnistyi: Euroopan parhaat energiatehokkaan rakentamisen kohteet haussa

Isover on tuonut Suomeen kansainvälisen Energiatehokas rakentaminen 2009 -kilpailun (ISOVER Energy Efficiency Best Of Awards 2009). Kilpailun tarkoituksena on löytää Euroopan parhaat ja innovatiivisimmat asuinrakentamisen energiatehokkuutta parantaneet uudis- ja korjausrakentamisen projektit. Kilpailu on nyt käynnistynyt, ja osallistua voi 30.11.2008 asti.
Kilpailu on avoin kaikille rakentamisen ammattilaisille ja Suomessa ennen 30.11.2008 valmistuville rakennuskohteille. Kilpailuun hyväksytään osallistuviksi kohteet, joissa on käytetty vähintään yhtä ISOVER-tuotetta tai -ratkaisua.Kilpailusarjoja on kaksi:

�?� Korjausrakentaminen / kaikki asuinrakentamisen muodot
– Rakennuksen lämmitykseen ja/tai jäähdyttämiseen käytetyn energiankulutuksen vähentäminen joko puoleen tai kolmasosaan aikaisemmasta.
�?� Uudisrakentaminen / kaikki asuinrakentamisen muodot
– Rakennukset jotka on toteutettu joko passiivi-, matalaenergia- tai vastaavan eurooppalaisen kriteeristön mukaisesti. Suomessa lämmitysenergian tarpeen osalta noin 25 kWh/m2/a passiivitalossa, kuitenkin vähintään niin, että uudisrakennuksen energiatehokkuus on paras energiatehokkuusluokka A .

Paikallisen kilpailun molempien sarjojen parhaat kohteet palkitaan juhlatilaisuudessa Helsingissä tammikuussa 2009. Suomen palkitut kohteet osallistuvat automaattisesti myös kansainväliseen ISOVER Energy Efficiency Best Of Awards 2009 -kilpailuun, joka huipentuu juhlatilaisuuteen huhtikuussa 2009. Tilaisuuden yhteydessä julkaistaan Best of ISOVER Energy Efficiency Awards 2009 -kirja, joka esittelee kunkin maan palkitut kohteet.
Suomen kilpailuun osallistuvat kohteet arvioi paikallinen jury, jossa on arkkitehtuurin, rakentamisen, energiatehokkuuden sekä rakennustuoteteollisuuden asiantuntijoita.
Lisätietoja kilpailusta ja osallistumisohjeet: www.isover.fi/eea2009

Lue lisää

Katso kaikki