Ilmanvaihto- ja sprinkleriurakoitsija valittu Hoasin historian suurimpaan rakennushankkeeseen

Kohde on kokonaisuudessaan myös Hoasin kaikkien aikojen suurin yksittäinen rakennushanke.

Havainnekuva: Arkkitehtuuritoimisto B M oy.

Bravida tekee sprinkleri- ja ilmavaihtourakan Keski-Pasilaan rakennettavaan Hoasin Huippu-kortteliin. Valmistuessaan Huippu tarjoaa kodin lähes 400 opiskelijalle ja on kooltaan 16 000 kerrosneliömetriä ollen näin Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiö sr:n kautta aikojen suurin rakennushanke, kerrotaan Bravidan tiedotteessa.

– Hoasille tämä kohde on erityisen tärkeä ensinnäkin sen sijainnin vuoksi. Sijainnin ansiosta kortteli on saavutettavissa kaikkialta ja muun muassa siitä syystä kohteeseen on sijoitettu tiloja, jotka palvelevat kaikkia Hoasin asukkaita. Näitä tiloja ovat esimerkiksi monitoimisali, lukutila sekä workshop-tila. Kohde on kokonaisuudessaan myös Hoasin kaikkien aikojen suurin yksittäinen rakennushanke, joten senkin vuoksi se on meille erityisen merkityksellinen, kertoo Hoasin hankepäällikkö Anneli Keränen tiedotteessa.

Bravida vastaa kohteessa kokonaisvaltaisesti sprinklerijärjestelmien ja ilmanvaihdon urakoinnista.

– Teemme urakan tahtituotantona, jolloin pystymme pitämään huolta aikataulussa pysymisestä. Kohteessa on erilaisia tiloja asunnoista yhteiskäyttötiloihin, jotka tulee ottaa projektia tehdessä huomioon, Bravidan sprinklerin yksikönjohtaja Mika Hyväri sanoo tiedotteessa. Tahtituotannon avulla hanke halutaan saada valmiiksi tehokkaasti ja järjestelmällisesti.

Hoasin uusi kolmen tornitalon ja kolmen lamellitalon kortteli kattaa pääasiassa yksiöitä, mutta sen on tarkoitus yhteisöllisillä oleskelutiloilla luoda vastapainoa yksin asumiselle. Yllä mainittujen tilojen lisäksi kortteliin sijoitetaan opiskelutiloja, kattopihoja ja pyöräparkki Hoasin uuden toimiston, pysäköintitilan ja ravintolan sekä vuokrattavan liikehuoneiston lisäksi.

– Meille on tärkeää rakentaa ilmanvaihto vastaamaan erilaisten huoneistojen ja tilojen tarpeita. Laadukkaalla ilmanvaihtojärjestelmällä varmistamme käyttäjille mahdollisimman hyvän ilmanlaadun ja sisäilmaston. Ilmanvaihdolla on suuri vaikutus kiinteistön viihtyvyyteen, kertoo Bravidan ilmanvaihdon yksikönjohtaja Markus Nyman. 

Hoasin uusi Huippu-kortteli nousee näkyvälle paikalle junaradan läheisyyteen jatkuvasti kehittyvään Keski-Pasilaan. Tornitaloissa on kerroksia 14–17.

– Varmistamme ilmanvaihdon kohdalla, että toteutuksemme vastaa hankkeen suunnitelmaa. Koska kohteessa on tiivis aikataulu, on pidettävä tarkkaan huolta sen toteutumisesta, Nyman lisää tiedotteessa.

– Bravida oli meille luonteva kumppanivalinta, sillä heidän tarjouksensa oli kokonaistaloudellisesti kilpailukykyinen, ja Bravida on kooltaan riittävän iso toimija haastavassa markkinassa. Myös tahtotila ja ymmärrys tahtituotannon mahdollisuuksista vaikutti päätökseemme, sanoo tuotantojohtaja Janne Alakomi Hartela Etelä-Suomesta tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki