Huomioi kotitalousvähennys sähköasennuksissa

Kotitalousvähennyksen määrä ja korvausaste säilyvät vuonna 2018 viime vuoden tasolla.

Kotitalousvähennyksen määrä ja korvausaste säilyvät vuonna 2018 viime vuoden tasolla.

Kodin ja vapaa-ajan asunnon korjauksien ja huollon työkustannuksia voi vähentää verotuksessa edelleen 2 400 euroa vuodessa henkilöä kohden. Tämä on syytä muistaa esimerkiksi sähköistöissä, joissa muutenkin pitää luottaa ammattilaisen apuun.

Kun ostaa työn yritykseltä, voi arvonlisäverollisesta työn osuudesta vähentää 50 prosenttia. Jos palkkaa itse työntekijän, voi vähentää 20 prosenttia maksetuista palkoista sekä palkkaan liittyvistä työnantajan sivukuluista.

Puolisot saavat vähentää vuosittain yhteensä 4 800 euroa. Kun huomioidaan 100 euron omavastuuosuudet, saavat he maksimivähennyksen noin 10.000 euron arvoisesta työstä, joka on ostettu yritykseltä.

Vähennys myönnetään samalta vuodelta kuin työn maksu on suoritettu. Verottajalta voi pyytää vähennyksen huomioimista ansiotulojen veroprosentissa saman tien.

Sähköistykseen sijoittaminen on panostamista elämän laatuun, sillä toimivassa kodissa on ilo asua. Lisäksi ajanmukaisella sähköistyksellä voi myös parantaa energiatehokkuutta. Lähtökohta on, että sähkön käytön on oltava aina turvallista niin sisä- kuin ulkotiloissakin.

Ammattitaitoinen sähköasentaja on syytä kutsua paikalle aina silloin, jos epäilee, etteivät sähköasennukset ole tehty osaavan ja valtuutetun urakoitsijan toimesta. Samoin, jos sulakkeet palavat käytettäessä useita sähkölaitteita samanaikaisesti tai kodissa on häiritsevän paljon jatkojohtoja.

Tarvetta ammattilaisen käynnille on myös silloin, kun jokin pistorasia tai valokytkin on rikkoutunut tai tummunut, tuottaa koskiessa sähköiskun tai jos valot eivät pala tasaisesti vaan värisevät ja välkkyvät. Löydä sähkömies –verkkopalvelu tarjoaa tietoa sähköstä sekä hakupalvelun, jonka avulla on helppo löytää lähialueelta valtuutettu sähköasennusyritys.

Tietoa kotitalousvähennyksestä verohallinnon sivuilla: https://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Kotitalousvahennys

Lisätietoa aiheesta: www.löydäsähkömies.fi

Lue lisää

Katso kaikki