Helsingin Karpin rakentaminen Verkkosaaressa alkaa

Pasuri, Karppi ja korttelin kolmas yhtiö Seipi muodostavat korttelikokonaisuuden, jossa kaikkien kolmen yhtiön katolle tulevat aurinkopaneelit kattavat osan kiinteistösähköstä.

Pasuri, Karppi ja korttelin kolmas yhtiö Seipi muodostavat korttelikokonaisuuden, jossa kaikkien kolmen yhtiön katolle tulevat aurinkopaneelit kattavat osan kiinteistösähköstä.

Kolmen asuntokohteen korttelin ensimmäisen hankkeen, Helsingin Karpin, asunnoista yli puolet on jo varattu ennen rakentamisen aloittamista.

Pasuri, Karppi ja korttelin kolmas yhtiö Seipi muodostavat kokonaisuuden. Skanskan kehittämä kortteli sijoittuu meren rantaan aivan Itäväylän ja kauppakeskus REDIn palvelujen äärelle.

Kolmen yhtiön yhteisellä sisäpihalla on muun muassa leikkipaikka ja yhteiskäyttöisiä viljelylaatikoita. Seitsenkerroksisessa Pasurissa on 48 kotia, joista osassa on myös lasitettu parveke sisäpihan puolella.

Pasurin rakentaminen alkaa arviolta joulukuussa 2019, ja kohde valmistuu vuoden 2021 lopussa. Karpin asunnot puolestaan valmistuvat kesällä 2021.

Ympäristötehokkuus huomioitu monin tavoin

Pihakannen alla sijaitsevassa, korttelin yhteisessä pysäköintihallissa kolmasosa autopaikoista on varustettu sähköauton latauspisteellä ja lopuillekin on mahdollisuus lisätä latauspiste.

Hallissa on myös yhteiskäyttöautolle varattuja paikkoja. Energialuokkaa A edustavat yhtiöt liitetään alueen aiemmassa vaiheessa toteutettuun jätteen putkikeräysjärjestelmään.

Kaikkien kolmen yhtiön katolle tulevat aurinkopaneelit kattavat osan kiinteistösähköstä. Yhtiöille on suunnitteluvaiheessa simuloitu rakennusmateriaalien aiheuttamaa ilmastovaikutusta eli hiilijalanjälkeä.

”Myös rakennusten E-luku on meillä 75, mikä on yli 15 prosenttia parempi kuin nykyisten rakennusmääräysten asettama vaatimustaso 90”, kertoo Åkerman.

E-luku viittaa rakennusten laskennalliseen ostoenergiankulutukseen, jossa otetaan huomioon käytetyn energialähteen aiheuttama ympäristökuormitus. Luvulla tarkoitetaan vuotuista energiankulutusta rakennuksen lämmitettyä nettoalaa kohti.

Lue lisää

Katso kaikki