Helsingin asunnontuotannossa ennätysvuosi

Helsingin asuntotuotanto on ennätysmäisen korkealla tasolla.

Helsingin tavoitteena vuonna 2018 oli 6 000 asunnon rakentaminen. Voimakkaan kaupungistumisen ja hyvän tontti-, kaava- ja rakentamiskelpoisuustilanteen vuoksi Helsingissä alkoi vuonna 2018 yhteensä 7 943 asunnon rakentaminen. Asuntoja valmistui 4 843. Rakennuslupia myönnettiin yhteensä 7 109 asunnon rakentamiseksi.

Vuodenvaihteessa rakenteilla oli 10 032 asuntoa. Asuntorakentaminen jatkuu vahvana merenranta-alueilla, kuten Kalasatamassa, Länsisatamassa ja Kruunuvuorenrannassa. Muita voimakkaan kasvun alueita ovat Herttoniemi, Pasila ja Kuninkaantammi.Valtaosa valmistuneista asunnoista (86,7 %) rakentui kerrostaloihin.

Asuntotuotantotavoite vuonna 2019 on 7 000 asuntoa. Kaupungin arvion mukaan asuntotuotanto on Helsingissä korkealla tasolla myös kuluvana vuonna.

”Rakennuslupia myönnettiin Helsingissä tämän vuosikymmenen toiseksi korkein määrä, mikä niin ikään näyttää selvästi sen, että asuntotuotanto tulee säilymään Helsingissä vilkkaana tämän ja ensi vuoden aikana”, toteaa apulaispormestari Anni Sinnemäki.

Kuvateksti: Yksi vilkkaan asuntorakentamisen alueista on Kuninkaantammi. Kuva: Susa Junnola.

Lue lisää

Katso kaikki