Helen ostaa rakennusvalmiin aurinkopuiston Uudestakaupungista

Kuva: Pixabay

Helen ostaa rakennusvalmiin 206 MWp:n aurinkopuiston Uudenkaupungin Kalannista, Lounais-Suomesta. Aurinkopuiston myy ja rakentaa valmiiksi aurinkovoimahankkeiden kehitykseen keskittynyt kansainvälinen Ib vogt -konserni, kertoo Helen Oy verkkosivuillaan.

Kyseessä on kohde, jonka aurinkoisuus vastaa Pohjois-Saksan tasoa. Puiston vuosituotanto on yli 200 gigawattituntia. Aurinkopuisto tulee kokonaan Helenin omistukseen.

– Aurinkosähkön määrä kasvaa tulevaisuudessa Suomessa moninkertaiseksi. Uudenkaupungin Kalannissa sijaitseva puisto on ensimmäinen aurinkopuisto, jonka ostamme rakennusvalmiina, ja se on yksi suurimmista tämänhetkisistä Suomeen rakenteilla olevista aurinkopuistoista. Teollisen kokoluokan aurinkopuisto täydentää osaltaan kotimaisen päästöttömän energian tuotantoamme ja kasvattaa energiaomavaraisuuttamme, kertoo Helenin yritysjärjestelyistä vastaava johtaja Jenny Söderman Helenin verkkosivuilla.

Aurinkopuiston rakennustyöt on tarkoitus aloittaa vuoden 2023 alussa, ja arvioitu ajankohta tuotannon aloittamiselle on vuoden 2024 loppupuolella.

– Suomi, kuten kaikki Pohjoismaat, on uusiutuvan energian kasvavaa markkina-aluetta myös aurinkovoiman osalta. Odotamme innolla ensimmäisen hankkeen toteuttamista Suomessa sekä myös monia hankkeita tulevaisuudessa. Olemme innoissamme yhteistyöstä Helenin kanssa yhtiön ympäristötavoitteiden edistämiseksi, toteaa Ib vogtin toimitusjohtaja Anton Milner.

Helenillä on jo ennestään rakenteilla aurinkopuisto Nurmijärven alueella kolmostien varrella. Aurinkopuistoon tulee noin 2 800 aurinkopaneelin maa-asenteinen aurinkovoimala, jonka pinta-ala on noin kolme hehtaaria. Sen kokonaiskapasiteetti on 1,5 megawattia. Lisäksi yhtiö suunnittelee Lohjalle 10 megawatin voimalaa, jonka rakentaminen on määrä aloittaa keväällä 2023.

Lue lisää

Katso kaikki