Heikkilän kasarmialueen ympärille suunnitellaan uutta kaupunginosaa

Senaatti-kiinteistöt käynnistää Turun Pihlajaniemessä sijaitsevan Heikkilän kasarmialueen ja sen ympäristön suunnittelun.

Senaatti-kiinteistöt käynnistää Turun Pihlajaniemessä sijaitsevan Heikkilän kasarmialueen ja sen ympäristön suunnittelun.

Pihlajaniemen alueelle kaavaillaan kokonaista uutta kaupunginosaa, joka kytkeytyisi ympäröivään kaupunkirakenteeseen.

”Alue on keskustan läheisyydessä ja sillä on rikas historia, josta vanhat kasarmirakennukset jäävät kertomaan”, summaa Senaatti-kiinteistöjen kiinteistökehityspäällikkö Otto Virenius.

Asumisen ja liiketilojen lisäksi tutkitaan myös toimitilojen ja päiväkodin rakentamista. Kasarmialueen kulttuurihistoriallisesti arvokkaat rakennukset suojellaan. Alueen suunnittelusta vastaavat arkkitehtitoimisto AJAK Oy ja tanskalainen Gehl Architects yhteistyössä Turun kaupungin kanssa. Alueen suunnitteluun liittyy myös haasteita.

”Maaperä ei ole rakennettavuudeltaan kaikilta osin parasta mahdollista rakennusmaata, tulvien mahdollisuus pitää ottaa huomioon samoin kuin Puolustusvoimien tarpeet ja toimintaedellytykset. Alueen toteuttaminen tulee kestämään myös kauan ja siksi suunnittelussa varaudutaan alueen rakentamiseen vaiheittain toimivina osakokonaisuuksina”, sanoo aluekehittämistä ja suunnittelua koordinoiva Pekka Saarinen Urbanity D&M Oy:stä

Lue lisää

Katso kaikki