Hartela voitti Pohjois-Hervannan suunnittelukilpailun

Hartelan vetämä suunnitteluryhmä on voittanut Tampereen kaupungin järjestämän Hervannan pohjoisakselin kortteleiden ideakilpailun.

Hartelan vetämä suunnitteluryhmä on voittanut Tampereen kaupungin järjestämän Hervannan pohjoisakselin kortteleiden ideakilpailun.

Ideavaiheen voittajana Hartela-Länsi Suomi Oy pääsee aloittamaan kortteleiden kehittämisen Tampereen kaupungin kanssa kumppanuuskaavoitusmallilla. Lisäksi Hartela saa mahdollisuuden valita itselleen mieluisimman korttelialueen toteutettavaksi.
Arkkitehtitoimistona Hartelan ehdotuksessa toimi BST-Arkkitehdit Oy ja liikenneasioiden konsulttina Sito Oy.

”Lähtökohtana suunnittelutyöllemme oli vahvistaa Hervannan kaupunginosan olemassa olevia voimavaroja ja luoda kestävää, toiminnallisesti sekoittunutta ja dynaamista kaupunkirakennetta. Tavoitteemme oli parantaa entisestään Hervannan monipuolisia palveluita, työnteon, opiskelun ja asumisen paikkoja sekä hyviä liikenneyhteyksiä ja heterogeenistä asukasjakaumaa”, kertoo Hartela Länsi-Suomi Oy:n aluejohtaja Mikko Leinonen.

”Ratkaisut, joita esitimme kilpailutyössä edistävät Hervannan keskustan laajenemista luontevasti pohjoisen suuntaan. Kilpailutyö vahvistaa myös alueen vanhoja reittejä ja linkittää lisäksi Hervannan valtaväylän itäpuolen paremmin Hervannan keskustan toimintoihin”, kertoo Petri Tavilampi BST-Arkkitehdit Oy:stä.

”Keinutaan”

Kilpailun tuomariston mukaan kokonaisratkaisuna toimi parhaiten Hartela Länsi-Suomi Oy:n ja BST-Arkkitehdit Oy:n ehdotus ”Keinutaan”. Yksimielinen tuomaristo luonnehti ehdotuksen kaupunkirakennetta luontevaksi ja toteutuskelpoiseksi. Ehdotuksessa tuomariston mukaan asuinkorttelit muodostavat kauniin ja vaihtelevan kaupunkinauhan ja ne sopivat hyvin Hervannan perinteiseen arkkitehtuuriin tarjoten mielenkiintoisia kaupunkitiloja.

Hartelan kilpailuehdotus sisälsi asumisen tiloja 86 400 km2 ja liike- ja toimitiloja 34 200 km2. Kilpailuun osallistui 13 eri ehdotusta ja kilpailutyöt jätettiin nimettöminä.

Hartelan suunnitteluryhmässä toimivat BST-Arkkitehdit Oy:n lisäksi liikenneasioiden konsulttina suunnittelutoimisto Sito ja suunnitelmaa sanoittamassa Satakunnan soveltavan sanataiteen läänintaiteilija Karoliina Suoniemi.

Lue lisää

Katso kaikki