Hämeenlinnan Hämeensaareen nousee uusi asuinkerrostalokortteli

Koko korttelin asuinrakennusoikeus on yhteensä 19960 k-m2, minkä lisäksi liike- ja työtiloille pohjakerroksessa on osoitettu yhteensä 350 k-m2.

Senaatti-kiinteistöt on käynnistänyt 28.1.2022 tarjouskilpailun Hämeenlinnan Hämeensaaressa sijaitsevasta asuinkerrostalotontista. Vanajaveden rannan tuntumaan rakentuu tulevaisuudessa monipuolinen asumisen ja palveluiden keskittymä. Myytävällä tontilla on rakennusoikeutta 8210 k-m2, kertoo Senaatti-Kiinteistöt tiedotteessaan.

Talotekniikka-lehti

– Tämä ainutlaatuisella paikalla sijaitseva pitkään suunnittelussa ollut alue on nyt toteuttamiskelpoinen ja uskomme sen herättävän laajaa kiinnostusta kiinteistömarkkinassa. Alue tulee valmistuessaan olemaan laadukas asuinympäristö, joka on kiinteä osa kaupungin keskustaa, toteaa kohteen myynnistä vastaava Senaatin myyntipäällikkö Asko Taskila tiedotteessa.

Myytävä tontti on osa Engelinranta 1 asemakaava-aluetta. Asemakaavassa kortteli on merkitty asuinkerrostalojen korttelialueeksi. Nykyisin tontilla toimii St1-huoltoasema ja koneliike, joiden toiminta voi jatkua alueen rakentamisen aloittamiseen asti.

Koko korttelin asuinrakennusoikeus on yhteensä 19960 k-m2, minkä lisäksi liike- ja työtiloille pohjakerroksessa on osoitettu yhteensä 350 k-m2. Tulevien rakennusten kerrosluvut ovat V – XII.

– Hämeenlinnan keskusta on kehittynyt voimakkaasti viime vuosina. Keskusta-asumisen kiinnostavuus ja palveluiden muutos vaikuttavat myös Hämeenlinnassa. Keskustassa asutaan, työskennellään, asioidaan ja viihdytään. Vireä ja elinvoimainen keskusta edellyttää jatkuvaa kehittämistä ja uusien mahdollisuuksien tarjoamista. Aivan vanhan ruutukaavakeskustan kylkeen on noussut ja nousemassa uusia, keskustaa laajentavia alueita. Näistä keskeisin tulevaisuuden alue on Hämeensaari, sanoo Hämeenlinnan kaupunginjohtaja Olli-Poika Parviainen tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki