Remontoi ja rakenna varman päälle, valitse aina tyyppihyväksytyt vesikalusteet

Hanojen ja suihkujen maailma muuttui 1.1.2020, kun Suomessa astuivat voimaan uudet tekniset laatuvaatimukset.

Vuoden alussa 2020 astui voimaan Ympäristöministeriön asetus 497/2019 vesikalusteiden teknisistä vaatimuksista ja tyyppihyväksynnästä. Talousveden ottoon tarkoitetusta hanasta ei saa siirtyä veteen terveydelle haitallisia aineita, eikä se saa heikentää veden laatua.

Uutta asetuksessa on mm. raskasmetallien liukenemisen rajoitus, sallitun lyijypitoisuuden aleneminen sekä vaatimus vedenpaineen alaiseksi joutuvien messinkisten rungonosien korroosionkestävyydestä ja muuttamisesta sinkkikadonkestävään DZR-messinkiin.

Ympäristöministeriön uutta asetusta sovelletaan kaikkiin korjaus- ja uudisrakennushankkeisiin, joiden rakennuslupa on myönnetty 1.1.2020 tai sen jälkeen. Näissä hankkeissa rakennustuotteiden tulee vastata uudessa asetuksessa asetettuja teknisiä vaatimuksia.

Remontti- ja rakennushanke mutkattomammaksi

Ainoastaan tyyppihyväksyttyjen vesikalusteiden valitseminen on helppo tapa saada remontti- tai rakennushanke sujumaan selkeämmin ja jouhevammin.

Tyyppihyväksyntä tarkoittaa, että tuote täyttää kansallisen lainsäädännön vaatimukset, tuote on testattu, ja tyyppihyväksyntälaitos on suorittanut sen laadunvarmistuksen. Tyyppihyväksynnän hankkiminen on valmistajan tapa osoittaa, että tuote täyttää sille säädetyt tekniset vaatimukset.

Valitsemalla tyyppihyväksytyn vesikalusteen varmistat, että projektisuunnitelmien hyväksyntä, asennustekniset vaatimukset ja rakennushankkeen lopputarkastus onnistuvat asianmukaisesti.

Seuraa Tyyppihyväksytty-merkkiä

Meillä GROHElla vastuullinen vedenkäyttö sekä veden puhtaus ja turvallisuus ovat aina olleet tärkeitä. Haluammekin omalta osaltamme varmistaa, että Suomessa on maailman puhtain ja turvallisin vesi myös tulevaisuudessa.

Sivuiltamme löydät tietoa tyyppihyväksynnästä ja sen alaisten, uuden asetuksen mukaisesti hyväksyttyjen GROHE-hana ja -suihkujärjestelmien valikoiman.

Tyyppihyväksynnän tarkistaminen kannattaa tehdä aina: helpoimmin se sujuu seuraamalla Tyyppihyväksytty-merkkiämme.

 

 

Lue lisää

Lue lisää

Katso kaikki