Granlund teki ennätystuloksen

Granlund-konsernin liikevaihto kasvoi noin 14,4 prosenttia edellisestä vuodesta – 81,4 miljoonaan euroon.

Konsernin liikevoitto oli 10,4 miljoonaa euroa, mikä oli 24 prosenttia enemmän kuin vuonna 2017. Konsernin vakavaraisuus ja maksuvalmius säilyivät hyvinä.

Konsernin henkilöstö kasvoi 87 hengellä. Vuoden lopussa asiantuntijoita työskenteli Granlundilla jo 895 henkeä. Jokainen granlundilainen on mukana tulospalkkiojärjestelmässä, ja palkkioita maksetaan yhteensä 5 miljoonaa euroa.

”Saimme markkinaosuuttamme kehitettyä kaikilla sektoreilla. Tärkeimmät mittarimme eli asiakas- ja henkilöstötyytyväisyys kehittyivät myös positiivisesti”, toimitusjohtaja Pekka Metsi kertoo.

Suunnitteluliiketoiminta kasvoi yli 10 prosenttia. Pääkaupunkiseudun suurimpia hankkeita olivat muun muassa Helsingin yliopiston päärakennuksen peruskorjaus, YIT:n jättihanke Tripla, Finavian projektit lentokentällä sekä Länsimetro. Sairaalasuunnittelijoita on Granlundilla jo yli 150.

”Vuosikymmenten aikana olemme rakentaneet sairaalasuunnittelusta erityisosaamisalueen, jota hyödynnetään parhaillaan lähes kaikissa Suomen suurimmissa sairaalahankkeissa”, kertoo sairaalaliiketoiminnan johtaja Jukka Vasara.

Suurinta kasvu oli konsultointiliiketoiminnassa. Ohjelmistopuolella liiketoiminta kasvoi noin 15 prosenttia, korjausrakentamisen osaston toiminta 37 prosenttia.

Vuonna 2018 Granlund-konserni kasvatti osaamistaan ja liikevaihtoaan myös neljän yrityskaupan kautta.

Jätä kommentti

*

*