Granlund mittaa hiilikädenjälkeään – energiatehokkuushankkeilla merkittäviä päästövähennyksiä 

Granlund on aloittanut asiakastyön positiivisten ilmastovaikutusten mittaamisen hiilikädenjäljen avulla. Viime vuonna hiilikädenjälkilaskentaa pilotoitiin neljässäkymmenessä energiatehokkuushankkeessa.

Kuva: Granlund Oy

Energiatehokkuushankkeiden avulla voidaan vähentää tehokkaasti hiilidioksidipäästöjä. Kun asiakkaan hiilidioksidipäästöt laskevat, Granlundin hiilikädenjälki kasvaa, kerrotaan Granlundin tiedotteessa.

– Neljästäkymmenestä kiinteistöstä laskettu hiilikädenjälki vähentää hiilidioksidipäästöjä kahdessakymmenessä vuodessa yhteensä 34 500 tonnia.  Tämä vastaa yli 3 300 suomalaisen vuotuisia hiilidioksidipäästöjä, kertoo laatu- ja vastuullisuusjohtaja Maila Herva tiedotteessa.

Pilottiin osallistuneet energiatehokkuushankkeet kuuluvat Granlundin Keskolle toteuttamaan energiankierrätysjärjestelmään. 

– Hiilikädenjälkilaskennan hienot tulokset kertovat, kuinka merkityksellisiä Keskolle suunnitellut energiankierrätyshankkeet ovat. Hankkeilla saadaan energiankulutus ja päästöt minimiin taloudellisesti kannattavilla toimenpiteillä. Tiivis yhteistyö ja jatkuva konseptin kehitys asiakkaan kanssa tekee suunnittelutyöstä erittäin mielekästä, sanoo ryhmäpäällikkö Valtteri Paasalo tiedotteessa. 

– Konsepti on innovatiivinen ja Granlundilla on ollut merkittävä rooli sen kehittämisessä, minkä vuoksi sen kädenjälkihyöty on helppo osoittaa, Herva sanoo tiedotteessa.

Granlund seuraa hiilikädenjäljen laskennassa VTT:n ja LUTin kehittämää tieteeseen perustuvaa mallia. Tänä vuonna Granlundin hiilikädenjälkilaskenta laajenee myös muihin energiatehokkuushankkeisiin, energiajohtamisen palveluihin, konsultointiin ja suunnitteluun. 

Hiilikädenjäljen mittaaminen on osa Granlundin vastuullisuusohjelman tavoitteita. Hiilikädenjäljen mittaaminen myös motivoi asiakastyöhön osallistuvia.  

– Hiilikädenjäljen huomioiminen tuo parannusmahdollisuudet näkyviksi ja kannustaa kohtaamaan maailmanlaajuisia haasteita, kuten ilmastonmuutosta, vesikriisiä ja biologisen monimuotoisuuden köyhtymistä, Herva päättää tiedotteessa.

Lue lisää

Katso kaikki